Варненска хеви метъл група посвети албум на жертвите от арменския геноцид

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:44 / 25.04.2009
783
Варненската хеви метъл банда Neverhall представи днес в арменската апостолическа църква „Св. Саркис" във Варна дебютният си албум „1915", с подзаглавие „Послание към едно неродено дете".

Специално за премиерата на CD-то, което присъстващите получиха безплатно, музикантите бяха подготвили мултимедия с кадри от мрачните събития отпреди близо 100 г. Просълзени арменци им благодариха за благородното дело и отправиха сърдечни благопожелания.

Вие докоснахте мъката ми, сподели възрастен варненец, който се съгласи с басиста на групата Едмонд Мардикосян (единствения арменец в бандата), че никой вече не иска отмъщение, а признание за стореното.

Това е дата (24 април 1915, б.а.), която всеки арменец пази с дълбока тъга в сърцето си, но ние се опитваме да отправим взор в бъдещето и да споделим как хора от различни националности биха могли да погледнат заедно напред, каза Еди.

Отговорът на въпросите, свързани с отмъщението и отчайващата жертва, е даден преди повече от 2000 г. с идването на нашия Спасител на Земята, който ни е научил, че за всяка грешка може да се прости, каза музикантът.

Той добави обаче, че арменците още не са получили възможността да простят, тъй като никой не е поискал това от тях.

Neverhall определят стила си като хеви метъл с елементи на прогресив и акустичен рок. Работата по албума седмината музиканти започват преди 3 г. и досега групата няма сценични изяви.

„1915" съдържа 9 композиции, като гръбнакът на концепцията е поемата „Арменци" на П. К. Яворов, чийто текст се изпълнява на английски език, а музиката е дело на китариста Николай Божилов.

Като цяло песните са на английски език, с изключение на една, която е на арменски и се изпълнява от певицата Кали, направила и преводите. Групата има и мъжки вокал - Росен, който е и цигулар.

Източник: dnesplus.com


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
БГ чалга легенда става на 73 години!
Диетолог: Купувайте тези замразени храни, полезни са
Как сестрата на Кейт Мидълтън поддържа топ форма след раждане на ...
Не трябва да ядем често този зеленчук, колкото и да го обичаме
Енергията на този лунен ден е много силна
Най-обичаните "Приятели" празнуват рожден ден, сериалът вече е на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).