Варненска тонколона покори родината на "Сони"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:18 / 09.06.2008
843
„Вие луди ли сте? Искате да продавате техника в земята на „Сони", и то българска?" Така през 2005 г. реагирали представители на българското посолство в Токио, когато от варненската фирма за производство на тонколони Еverything but the box (бълг. прев. - всичко, само не кутия) на братята Добромир и Камен Добреви поискали да направят презентация на продукцията си пред японската публика.

Само две години по-късно супер луксозният модел на варненците „Тера 2" печели една от най-престижните награди за аудиотехника Japan Audio Excellence Award. Нашенската фирма е единствената компания в Източна и Централна Европа, която изнася, и то с голям успех, аудиотехника в Страната на изгряващото слънце.

За достижението на варненската електроника посланикът на България в Япония Благовест Сендов лично информирал председателят на Народното събрание Георги Пирински, който поканил братята в своя делегация до Япония. „Японският пазар е много труден, защото жителите там са изключително пристрастни към собственото си производство. Има стотици марки. Единственият начин да пробиеш е във високия клас. За да се продава чужда техника, трябва да превъзхожда родната им. Беше невероятно, защото България не е известна нито с високотехнологични продукти, нито с електроника" - твърдят братята.

Днес варненски тонколони от базовия модел „Тера 1" са инсталирани не къде да е, а в звукозаписното студио „Планет 2" в Ню Йорк, собственост на двукратния носител на „Грами" Кърк Яно и Пъф Деди. С тяхна помощ са записани хитове на звезди като Марая Кери. Варненските уреди гордо стоят редом до пулта, който струва само... 1 млн. долара.
Преди няколко месеца двамата братя забиват българското знаме и в нов обект - най-големия фитнес салон в Европа - Plaza sportiva в Амстердам. В ресторанта и кафенето се лее тиха музика от варненските съоръжения.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ето какъв празник е днес!
Какво време ни очаква днес?
Сега е съзонът, времето да го приготвим, че без кисело зеле, бълг...
Правлото 8/8/8 ни дава перфектния баланс за живеене и справяне
Скритите опасности, които асистиращите системи крият
Децата в едно семейство – защо се получава така: Възпитаваш ги ед...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).