Варненската трупа писа обяснения за пропадналото представление

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:59 / 04.11.2010
1050
Техници и актьори писаха обяснения за пропадналото снощи представление на "Фауст". Новият изпълняващ длъжността арт директор актьор Пламен Георгиев коментира след днешното събрание, че това няма да се повтаря и програмата на театъра до края на годината ще се изпълнява, както е обявена.

От шест месеца получаваме някакви проценти от някакви заплати, но това и не е най-важното, просто искаме да знаем какво става, коментира преди обед Славяна Иванова, която работи като асистент режисьор. Едно нещо като се срива, по-добре да стане веднъж, а не да агонизираме, каза още младата режисьорка.

От известно време насам хората получавали по около 80 лв. на месец и това силно влошило обстановката в трупата. Техник от театъра, работещ за около 250 лв. чисто, добави, че дори не знае колко пари е взел и колко му дължат. Според Олег Мануков основен генератор на проблемите в театъра е Министерството на културата.

По повод пропадналия спектакъл пък Пламен Георгиев заяви пред журналисти, че парите за откупката на представлението вероятно ще бъдат върнати на община Варна. Това, което се случва, е убийствено, под всякаква критика, каза още Георгиев. Каквото мога, от свое име, ще направя, за да могат нещата да се нормализират, добави актьорът.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
"Колко ми даваш" разби зрителите
Гатьо се завръща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).