Варненски готвач №1 с шоколадов Буда
Божественият Буда донесе на световен конкурс победата на главния готвач на "Грандхотел Варна" Стоян Кирин. Нашият победи на VII кулинарен фестивал в Истанбул, смятан за един от най-добрите и представителни на планетата. Той извая 30-килограмов Буда от шоколад, с което спечели симпатиите на журито. Нашият тим взе още куп отличия от състезанието на кулинарите - 5 медала и 4 грамоти. Българските топготвачи впечатлили в категориите "Модерно ястие с агнешко месо", "Модерно ястие с риба", "Карвинг с тиква", "Работа със захар". Една от най-вълнуващите дисциплини, в които нашите майстори на черпака се състезавали, е "Черна кутия", където екип от 3 души трябва да подготви за 90 минути тристепенно меню за двама. Продуктите били в черна кутия и се пазели в тайна до началото на надпреварата. Следващите международни участия на националния ни отбор са през април на Световното предизвикателство на готвачите в Португалия и през септември на "Купата на Азия" в Тайланд.
Източник: в. "Стандарт"