Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Варненски учител разби телевизионните игри
Автор: Екип Varna24.bg 12:54 / 13.02.2010Коментари (0)18018
©
В последните години телевизионните игри ни заливат от всеки канал. Със сигурност повечето хора са били изкушавани да пробват късмета си и да спечелят лесни пари. За това обаче на първо време трябва огромна доза късмет. Такъв явно има в изобилие 36-годишният преподавател по спорт в Техническия университет - Варна, Николай Янчев. Той участва в четири телевизионни игри, от които печели малко над 82 хиляди лева.

Всичко започва с един SMS, както самият той разказва. „През 2003 г. живях на квартира с едни приятели. Те нямаха телевизор в стаята си и идваха при мен да гледат играта „Руска рулетка". Един ден си говорихме, че трябва да опитаме да участваме в играта. Веднага пуснах един SMS, съвсем на майтап. За моя огромна изненада ми се обадиха от предаването. Победих своите съперници и спечелих 1750 лева", спомня си Николай.

След две години, отново само с един SMS, го избират за участие в популярната игра „Стани богат". При Ники Кънчев той печели 2500 лева, за да дойде през 2007 г. и най-големият му успех. В шоуто на Тв 7 „Игра за милиони" той печели 78 000 лева. При обявяването на размера на сумата Янчев дори не успява да сдържи сълзите си. Последното телевизионно предаване, в което той участва, е най-новата игра по Нова телевизия - „Колелото на късмета", с водещ Румен Луканов. Там обаче той за първи път не успява да победи. Въпреки това Николай не си тръгва с празни джобове - активът му е 300 лева, с което оформя печалбата от телевизионната си кариера на 82 550 лева. „По ирония на съдбата навсякъде съм участвал само с един SMS. Сигурно имам страхотен късмет или съм погален от съдбата. Аз не обичам да пробвам много пъти. Опитвам веднъж и или имам късмет, или не. Изключение прави единствено „Игра за милиони". При стартирането на шоуто от екипа са набирали първоначален набор от участници и по една случайност отговорничката за това бе и в „Руска рулетка", откъдето ме познава. Обади ми се и така се стигна до участието ми там", споделя Янчев.

Иначе признава, че не пуска тото. Случвало му се е 3-4 пъти да попълни фиш по празниците, но така и не печели дори тройка. В момента няма друга игра, която да го грабне. Мислил е и за „Минута и много", тъй като помни предаването от своето детство и го уважава изключително много. Категоричен е обаче, че без да се подготви за „отличен" по дадена тема, няма да се яви.

В играта „Руска рулетка" по Канал 1 Николай е можел да спечели много по-сериозна сума. След като побеждава всички свои съперници, той остава сам и има възможност да повиши печалбата си. Проваля го обаче въпрос за столицата на Казахстан. „Появиха ми се три отговора и аз веднага реших, че е Алма Ата. Бях сто процента сигурен, всеки я знае тази столица. Като го казах обаче, земята под мен се отвори и паднах долу. Помислих си, че е станала някаква грешка на екипа. Но ми обясниха, че през 2001 г. президентът на Казахстан решил да премести столицата в Астана, тъй като в Алма Ата не го харесвали", разказва с усмивка Янчев.

В „Стани богат" пък си тръгнал само с 2500 лева, тъй като решил да се презастрахова. „Човекът преди мен се направи на много смел и си занесе и трите жокера вкъщи. Именно за това реших да предприема предпазна тактика. Дори при лека несигурност веднага решавах да ползвам жокер. Когато дойде въпросът за 3000 лева, знаех на 90 процента отговора, но не рискувах. След като се отказах, Ники Кънчев ми зададе въпроса извън предаването и му казах верния отговор", връща се назад късметлията.

Не се определя като високоинтелигентен човек, а като притежаващ нормална обща култура. Споделя, че основното, което го кара да се впуска в телевизионните надпревари, е тръпката да участва и да има конкуренция, в която да се докаже.

Янчев е бивш професионален състезател по лека атлетика и национал по хокей, а освен това завършва и Националната спортна академия. Именно опитът в спорта му е дал най-голямото предимство пред другите участници в игрите. „Освен състезател понастоящем съм и треньор. Спортът ми е дал много и ми помогна да спечеля тези игри. В спорта се учиш да си владееш добре нервите в различни ситуации. Да знаеш кога трябва да си спокоен. Това действа психологически и на останалите, казват си „гледай го този колко е спокоен и как отговаря". Това ги потиска съвсем, мачкаш ги с поведение. Другото ми предимство е, че имам журналистически опит. Три години съм бил във вестник „7 дни спорт" и в телевизията на Сашо Диков Канал 3. Водил съм новинарски емисии, стоял съм пред камера. Така че в студията не ме притесняваше нищо. А другите като застанат в студиото, като светнат камерата и прожекторите, и се гипсират, притесняват се", коментира 36-годишният преподавател.

Той си спомня и за една любопитна случка от „Руска рулетка". Докато се готвят за предаването, покрай тях минава единствената жена, спечелила 100 000 лева от играта. „От студиото ни казаха да я пипнем за късмет, но никой от участниците не го направи. Единствено аз отидох, стиснах й ръката и я поздравих за големия успех. Вярвам, че и това ми е помогнало по някакъв начин", споделя с усмивка Янчев.

Всички пари, които е спечелил от четирите игри, Николай Янчев е похарчил за своето семейство. Той се определя като щастливо женен човек, като двамата със съпругата му Десислава се радват на прекрасна четиригодишна дъщеричка на име Радина. „След всяко от първите три предавания си купувах кола. Може да се каже, че всички пари съм ги похарчил за семейството си. За повишаване на жизнения ни стандарт, за обзавеждане на апартамента и за екскурзии", обяснява щастливецът.

Освен като преподавател в Техническия университет Янчев се занимава с треньорство. Той е основател на единствения във Варна клуб по хокей на трева „Свети Климент" и дори наскоро класира отбора за финала на държавното първенство за 14-годишни. Освен това е и председател на съдийската комисия към Българската федерация по хокей на трева.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: