ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Видът мазнина, която използваме за пържене на яйца може да повлияе на всичко | ||||||
| ||||||
Но видът мазнина, която използваме за пържене, не само защитава повърхността на яйцето, докато се готви. Тя може да повлияе на всичко - от вкуса и външния вид до възможните ползи за здравето, предава lifestyle.bg. Въпреки че всеки има свой предпочитан метод за пържене на яйца, в големия дебат за пържените яйца, основният въпрос се свежда до това: в масло или в олио трябва ли да ги пържим? Най-хубавото при пърженето на яйца в масло е вкусът. Тъй като то е с по-високо съдържание на мазнини от олиото, яйцата естествено ще придобият и неговият наситен вкус. Но, уви, няма много ползи за здравето от пърженето на яйца в масло. То всъщност съдържа много наситени мазнини и излишъкът им може да доведе до сериозно повишаване на нивата на холестерола в кръвта. Освен това бързо прегаря. В това отношение растителното масло е много по-безопасен продукт. Ако вместо слънчогледово олио, добавим супена лъжица зехтин или масло от авокадо в тигана, може да получим някои допълнителни ползи за здравето. И двете масла се считат за "здравословни мазнини", които могат да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания. Зехтинът се счита и за антиоксидант, който може да помогне в борбата с възпалението, пише Hola. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
Aнонимен
на 21.08.2024 г.
0
Aнонимен
на 21.08.2024 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
И във Варна удължиха ваканцията на учениците
12:49 / 23.11.2024
Обявяват новия партньор на Ралица Паскалева в "Игри на волята"
08:51 / 25.11.2024
НИМХ предупреди варненци: Опасно време днес!
08:44 / 23.11.2024
Скъпите имоти във Варна: Каква е причината?
13:15 / 24.11.2024
Догодина вероятно няма да има български праскови, череши и сливи?
09:36 / 24.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета