Вкусна рецепта за бъркани яйца с лапад и овче сирене

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:15 / 18.05.2024
1708
Тази седмица в рубриката "Денят като гозба“ на "Фокус" своите рецепти представя шеф Владислав Пенов. Той е кулинарен артист. През годините шеф Пенов усъвършенства уменията си в престижни български ресторанти, след което излиза на международната кулинарна сцена - в Бристол, Копенхаген.

В момента е шеф готвач и съсобственик на ресторант Космос, който беше избран за ресторант на годината.

Днешното предложение на шеф Пенов е бъркани яйца с лапад и овче сирене върху препечен квасен хляб.

"За вечеря, понеже сега е сезонът на зелениите и лападът ми е доста любим, едни бъркани яйца с лапад и овче сирене върху препечен квасен хляб. Мисля, че е доста добре.

Апетитно звучи, става и за вечеря, става и за закуска, може и за обяд. Въобще нямаме претенции към това", казва готвачът.

Какво ще ни бъде необходимо? 

"Ще ни трябва една връзка лапад, 6 яйца, около 50-60 грама масло, сол черен пипер, 2-3 стръка пресен лук и по възможност квасен хляб. Задушаваме в тиган на умерен огън пресен лук, нарязан дребно, за около минута и добавяме предварително измития и нарязан на едро лапад", казва той.

Как да приготвим лапада?

"Много е важно да му махнем жилите, за да не остане на конци. Добавяме малко масло. След 2-3 минути готвене, когато водата му поизври добавяме яйцата и объркваме много хубаво на тих огън. Готвим ги на тих, за да не се припържат и ида не станат сухи. Овкусяваме с много малко сол и прясно смлян черен пипер. Гледаме да не ги пресготвим – около две минути се готвят. И накрая добавяме студена бучка масло, трябва да се получат кремообразни. След това тази смес я разпределяме върху препечени филии, предварително ги намазвам с масло, натрошаваме овче сирене отгоре и сервираме веднага. Поливаме с малко масло с червен пипер", даде инструкции гонвачът.

"Много лесно и много вкусно същевременно", категоричен е шеф Пенов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
13.07.2024 Здравословна салата за летните дни, която лесно можете да си приготвите
вкъщи
27.05.2024 Интересно предложение за вкусни яйца от Шеф Джулиян
25.05.2024 Лесна рецепта за патешко магре
16.05.2024 Една интересна родопска рецепта за вечеря
15.05.2024 Ето я любимата рецептата за вкусна паста на шеф Владислав Пенов
08.04.2024 Вижте рецептата за вкусно пиле със сметана и броколи на шеф Владимир
Тодоров
Още новини от Любопитни новини:
Уникален портрет на Караваджо бе показан за първи път в музей в Р...
"Обичам те, братко": Зейн почете паметта на Лиъм Пейн с емоционал...
Маската пада! Разкриват кой е владетелят с тяло на бог от Херакле...
Ново проучване разкрива значителната икономическа тежест на свърз...
"Нова Македония": Твърденията за обща история на българи и македо...
Български пилот: Не, самолетът не "мързелува" на връщане, причина...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).