Все повече варненци почиват в Лудогорието

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:49 / 01.10.2008
640
Все повече варненци предпочитат да отмарят във вътрешността на Североизточния регион. Това съобщи изпълнителният директор на сдружение "Култура и туризъм на Българския североизток" Петър Вълков. По думите му, през миналата година от няколкодневна почивка в Разград по време на Панаира на киселото мляко са се възползвали 2500 варненци. Броят им през тази година пък е нараснал двойно. Отчита се ръст и на посетилите Провадия и Търговище варненци за отдих или разглеждане на културни забележителности. "Интересът към вътрешността на Североизточния район се засили благодарение на регионалният туристически информационен център, който беше открит във Варна", коментира Вълков.

Центърът обединява 15 общини от Североизточния регион. Той е снабден със специална система, наречена инфопойнт. Тя предоставя туристическа и административна информация за всички общини, включени в регионалния център. Посредством 37-инчови LCD монитори, монтирани в информационния център, гражданите и гостите намират по най-бърз начин интересуващата ги информация от най-различен характер - предстоящи събития, хотели и квартири, заведения и атракциони, туристически услуги, екскурзии, паметници на културата, спортни календари. Информацията тече денонощно. Успоредно с това е внедрена и друга система - информационен портал, наречен инфотурпойнт. Това е модул, чрез който потребителят сам си избира информация. Към системата е свързан и безплатен телефон за резервации в хотели и ресторанти в избраната дестинация.

Сред 15-те общини - участници в регионалния център са Шумен, Шабла, Каварна, Бяла, Провадия, Силистра, Търговище, Разград. Община Варна все още не се е включила в проекта, но предстоят разговори между сдружение "Култура и туризъм на Българския североизток", които са инициатори на проекта и местната администрация. "За създаването на информационния център бяха вложени 10 000 лв.", каза още Вълков. Сдружението организира и различни семинари, уъркшопове и презентации. Събраните средства от тях се инвестират в центъра. За да са част от системата, отделните общини плащат и абонамент, като таксата е от 1000 до 5000 лв.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Сега е съзонът, времето да го приготвим, че без кисело зеле, бълг...
Правлото 8/8/8 ни дава перфектния баланс за живеене и справяне
Скритите опасности, които асистиращите системи крият
Децата в едно семейство – защо се получава така: Възпитаваш ги ед...
Нашият лев съществува още от 19 век и до днес е една от най-стари...
Българинът и компотите в мазата – традиция и то с много плюсове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).