Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Все повече варненци почиват в Лудогорието
Автор: Екип Varna24.bg 10:49 / 01.10.2008Коментари (0)640
Все повече варненци предпочитат да отмарят във вътрешността на Североизточния регион. Това съобщи изпълнителният директор на сдружение "Култура и туризъм на Българския североизток" Петър Вълков. По думите му, през миналата година от няколкодневна почивка в Разград по време на Панаира на киселото мляко са се възползвали 2500 варненци. Броят им през тази година пък е нараснал двойно. Отчита се ръст и на посетилите Провадия и Търговище варненци за отдих или разглеждане на културни забележителности. "Интересът към вътрешността на Североизточния район се засили благодарение на регионалният туристически информационен център, който беше открит във Варна", коментира Вълков.

Центърът обединява 15 общини от Североизточния регион. Той е снабден със специална система, наречена инфопойнт. Тя предоставя туристическа и административна информация за всички общини, включени в регионалния център. Посредством 37-инчови LCD монитори, монтирани в информационния център, гражданите и гостите намират по най-бърз начин интересуващата ги информация от най-различен характер - предстоящи събития, хотели и квартири, заведения и атракциони, туристически услуги, екскурзии, паметници на културата, спортни календари. Информацията тече денонощно. Успоредно с това е внедрена и друга система - информационен портал, наречен инфотурпойнт. Това е модул, чрез който потребителят сам си избира информация. Към системата е свързан и безплатен телефон за резервации в хотели и ресторанти в избраната дестинация.

Сред 15-те общини - участници в регионалния център са Шумен, Шабла, Каварна, Бяла, Провадия, Силистра, Търговище, Разград. Община Варна все още не се е включила в проекта, но предстоят разговори между сдружение "Култура и туризъм на Българския североизток", които са инициатори на проекта и местната администрация. "За създаването на информационния център бяха вложени 10 000 лв.", каза още Вълков. Сдружението организира и различни семинари, уъркшопове и презентации. Събраните средства от тях се инвестират в центъра. За да са част от системата, отделните общини плащат и абонамент, като таксата е от 1000 до 5000 лв.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: