Яденето на тази риба може да удължи живота ви

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:50 / 04.08.2024
1458
Учени от Медицинския факултет на университета Нагоя в Япония установиха, че яденето на определена риба е свързано с намалена смъртност по много причини.

Резултатите от изследването им са публикувани в списанието Public Health Nutrition.

Говорим за малки риби. В Япония например са разпространени белият костур, мойвата, японската мириня и малките сушени сардини. Такава риба често се яде цяла: с главата, костите и всички органи. Според авторите тези компоненти са богати на микроелементи като калций и витамин A.

Екипът е изследвал общо 80 802 участници на възраст от 35 до 69 години. През деветте години на проследяване 2482 участници са починали, като около 60% от тези смъртни случаи са причинени от рак.

Експертите са установили, че яденето на малки риби намалява риска от преждевременна смърт сред жените. Освен това, за значителен ефект, е достатъчно да ядете такава риба веднъж месечно, пишат от Zdrave.to.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Да очакваме ли силни магнитни бури през следващите дни?
Художничката Елена Дорфман: Изкуството е нещо, което човек трябва...
Как да намалим разхода на гориво през зимата
Селена Гомес: Това е човекът за мен
Напрежението в къщата на "Биг Брадър"! Последни номинации очи в о...
Мариана Попова се появи с много неподходящ тоалет и интригата се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).