Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Яна Маринова: Трябва да бъдем свободни и да не навеждаме глава
Автор: Георги Иванов 21:36 / 25.12.2023Коментари (0)1365
© Facebook
Посланието за лична свобода и непримиримост към насилието отправи актрисата Яна Маринова в "Денят на Фокус" по радио "Фокус" навръх Коледа. За нея годината е била много натоварена и вълнуваща. Тази година е минала премиерата на филма "А сега накъде“ в HBO max, което е предизвикало вълна от топли писма, насочени към актрисата. "Игра на доверие" ме държеше безсънна, такава работа искам да осъществявам – вложила съм страст и личен опит в историята, каза още Маринова.

"Трябва постоянно да вярваш и да си казваш, че каквото и да се случи, дори с цената на здравето и на живота ми, искам да направя това, за което съм роден и да отправя своето послание", каза още тя.

"Малко хора знаят какво е истинската борба за роля – тя не е, за да изместиш конкурента, а да изиграеш онова, което ти сам искаш. Когато си популярен, постоянно ти предлагат простотии и трябва да можеш да устискаш, за да не правиш компромиси с изкуството си", сподели актрисата.

Маринова чувства отговорност да говори за насилието като проблем чрез работата си, както прави и в "А сега накъде". "Трябва да имаме смелостта да говорим за злото, да го посочваме и да го критикуваме, както можем. Да се борим с него, да учим децата и приятелите си да не се навеждат, за да не бъдат нещастни", призова Маринова. "Днес, каквото и да се случи, можеш да избягаш в друга държава, можеш да търсиш справедливост и през социалните мрежи. Не трябва да се примиряваме с агресията", категорична е Маринова.

"След 7 сериала за 15 години разбрах, че няма да имам кой знае какво следващо развитие. Осъзнах, че не мога да чакам, да бездействам и да се надявам, само и само да постигна мечтите си. Трябва да имам това, което искам и съм готова да платя цената", каза още тя.

"Готова съм на безсънни нощи, несигурно бъдеще, да работя допълнителна работа, но да го постигна, разказа още актрисата.

"Пътят те прави корав и от него не трябва да хленчиш“, заяви още Яна Маринова.

"Много важна е интуицията при подбора ми на хора, с които да работя. Търся съмишленици – тогава става нещо като брак, докато проектът бъде завършен. Не е задължително да си с един и същи екип, трябва да цениш моментите, в които откриеш своите съмишленици. В постановката "Любовни писма" играх с един партньор, след това – с друг, но важното е да останем близки. Най-ниското ниво на съзнание е да се разделяш с мразене, скандали", каза още актрисата.

"Любовни писма" тя и екипът играят на 30 декември в София. Пиесата разказва за политик, който като малък се среща с главната героиня на 7-годишна възраст. Сюжетът проследява как той се развива, подвластен на догмите. Той е разумен, но тя му е коректив, не му позволява да се величае, да използва нацията, която управлява, за да се чувства силен и да доказва мощта си, разкри част от историята Маринова. "Куци ангели" Маринова ще играе на 18 януари в театър "Възраждане".



Още по темата: общо новини по темата: 6063
10.09.2024 »
09.09.2024 »
09.09.2024 »
09.09.2024 »
09.09.2024 »
09.09.2024 »
предишна страница [ 1/1011 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Бюджет 2024
Избор на български еврокомисар
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Избират нов български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: