Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Яжте фурми, полезни са
©
Фурмите са сред най-древните плодове, познати на човека. Плодовете на финиковата палма се добиват от близо 4 хиляди години в пустините на Северна Африка и Близкия Изток. След което се изсушават и се превръщат в добре познатите ни фурми. Този плод се употребява от векове, заради ползите за тялото.

В 100 грама фурми се съдържат 280 калории. Плодът е богат на въглехидрати и захари, основно глюкоза и фруктоза. Затова е отличен източник на енергия. Протеините в изсушения плод са много повече, отколкото в пресния, който е твърд и не става за ядене. Съдържанието на витамини обхваща всички, без витамин Е, освен това в състава му са включени аминокиселини, минерали, микроелементи и антиоксиданти. Плодът е полезен през целия ден, но има някои специфични ползи, ако се консумира вечер преди сън.

Ето защо е полезно да хапвате фурми вечер:

Фурмите съдържат много витамин Б6 и голямо количество калий, който е виновен за регулиране на пулса, за баланса на течности в организма и отпускането на мускулатурата и мускулни спазми. Тези неща спомагат за добрия сън през нощта.

Отличават се с високо съдържание на фибри, с основна роля в храносмилането. Поради това се препоръчва при нередовно изхождане да се хапват няколко фурми вечер, за да може да сте стимулира храносмилателната система. При нередовен храносмилателен тракт ви съветваме да сложите няколко фурми във вода през деня и преди лягане да изпиете водата. Докато са се накисвали, тя е поела всички полезни сокове за чревната функция. 

Те са подходяща опция за сваляне на килограми – засищат, регулират работата на червата, балансират кръвната захар и не съдържат холестерол. Няколко фурми вечер са полезни.

Съдържанието на фосфор във фурмите е значително и засилва функционирането на мозъка. Затова хората на интелектуалния труд могат да се възползват и да хапнат няколко фурми преди лягане, така на сутринта ще се събудят във свежа и бистра мисъл. 

Също така са страхотни за увеличаване на либидото! В купичка сипвате козе мляко, добавяте няколко фурми и оставяте да се накиснат през деня. Вечерта добавяте кардамон и мед и изпивате течността. Твърди се, че увеличава либидото и при двата пола.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Лека атлетика
Парашутисти паднаха край Ботевград
Крал Чарлз е болен от рак
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: