За сезона на грипа: Това е едва вкусна витаминозна "бомба"
Може и да свързваме супите с неприятни спомени от детската градина, а сега да ги хапваме предимно когато боледуваме, но те изобщо не бива да бъдат подценявани.
Купата с ароматен бульон и витаминозни зеленчуци сгрява душата, особено в студените месеци. А и е чудесна, ако искаме да свалим излишни килограми.
Когато отслабваме, е важно да наблягаме хем на здравословни, хем на засищащи храни. Зеленчуците, независимо дали на салата или в супа, със сигурност покриват първия критерий, докато втория - не чак толкова. И въпреки това, когато приготвяме супа с тях, можем да добавяме и още една съставка, с която да ни се получи по-засищаща и по-вкусна, пише LifeStyle.
Нека все пак уточним, че ако се стремим да сваляме тегло, супите на базата на бульон са по-добрият избор в сравнение с крем супите.
А колкото до конкретната съставка, с която да направим супата си по-питателна, това е пилешкото месо. То е леко, има добра хранителна стойност и е доста подходящо за съчетаване с различни зеленчуци.
В порция от 150 грама пилешко се съдържат цели 29 грама протеин. А това количество покрива точно и препоръката на здравните експерти за консумация на 25 до 30 грама протеин на хранене, за да поддържаме мускулната си маса, пише Eating Well.
В същото количество пилешко месо има и около 250 калории, което означава, че е съвсем подходящо за режим с калориен дефицит.
Не на последно място, похапването на пилешка супа носи реални ползи за здравето ни, особено в сезона на настинките и грипа. Само с пилешкото месо вече сме си осигурили полезна доза цинк, който ни помага да засилим имунитета си. Но разбира се, в зависимост от това какви други съставки добавим в супата, можем да я превърнем в истинска витаминозна "бомба".