Забраниха тази маска

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
10:57
347
Продавана през интернет полулицева маска с филтър от бранд Hygisun и номер на модела HS0501A е забранена за продажба в Европейския съюз, след като лабораторни изпитвания показаха незадоволително ниво на ефективност. За това съобщават от онлайн платформата "Ние, потребителите“, като се позовават на данни от регистъра на европейската система за бърз обмен на информация за доказано опасни нехранителни стоки Safety Gate.

Общият капацитет на филтриране на маската е недостатъчен и дори да се комбинира с други препоръчани мерки, може да не защити правилно, сочат заключенията на експертите след проведените тестове. Доказано е, че продуктът не отговаря на изискванията за здраве и безопасност, тъй като не покрива нормите в Регламента за личните предпазни средства (Personal Protective Equipment) и на европейския стандарт EN 149 (European standard EN 149).

Маските се продават поотделно в прозрачни пластмасови опаковки, върху които има синя лента с надпис "Persönliche Schutzmaske - personal protective mask“ (лична защитна маска). На гърба е поставен син надпис, предоставящ информация за употребата на маската, как да се носи, предпазни мерки, предупреждения и др. Продуктът е произведен в Китай, а за рисковете съобщава Германия.

Предприетите мерки са изтегляне на дистрибутираните партиди от пазара и от крайните потребители и спиране на продажбите. Въпреки това, маската все още може да бъде открита в някои места за онлайн продажби и е важно потребителите да бъдат предупредени за рисковете.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Лита, съпругата на Гунди: След смъртта му ударите на властта се и...
Лора Крумова се издъни пред Азис ефир
Актрисата и майка на 6 деца Ирена Милянкова: Чувствах се виновна,...
Собственик на автосервиз: Летните гуми имат повече полиестер, пре...
Митко Щерев от "Диана Експрес" казва "Сбогом"
Страните, които първи ще забравят за хартиените пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).