Забраняват високите токчета в офисите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:23 / 08.10.2008
875
Частни фирми масово забраняват високите токчета в офиса. Бюстие и къса пола на служителка от банка веднага гони клиентите. Цветовете на бизнес облеклото вече не са бяло и черно, а хващат цялата палитра от модата на сезона, сочи проучване на д-р Иванка Петрова за тенденциите в съвременния дрескод.

Промените на работното място на българина бяха представени вчера във Варна на шестата българо-сръбска конференция за постсоциалистическата култура във всекидневието. Само България вари ракия в нелегални казани. Нашенецът е готов в реката да се хвърли, но акциз на държавата да не плаща, обяви проф. д-р Радост Иванова от Етнографски институт с музей към БАН.

От векове насам българинът забърква парцуца за лек и мехлем. Скоросмъртницата се дава за подарък и върви като парично средство на село, посочва в проучването си за зависимостта на българина от домашното питие професорката. Според нея най-големият резил за нашенеца през последните години е да черпи гостите си с алкохол от магазина. Българският мъж готви само за показ и за пред гости. Всекидневно да върти черпака си остава задължение на жената. Това пък показва изследването на ст.н.с. Анелия Касабова. Учените са категорични, че българинът е запазил вредните си навици за нечистоплътност и хвърлянето на боклук извън контейнерите, стана ясно на форума.

Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Сега е съзонът, времето да го приготвим, че без кисело зеле, бълг...
Правлото 8/8/8 ни дава перфектния баланс за живеене и справяне
Скритите опасности, които асистиращите системи крият
Децата в едно семейство – защо се получава така: Възпитаваш ги ед...
Нашият лев съществува още от 19 век и до днес е една от най-стари...
Българинът и компотите в мазата – традиция и то с много плюсове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).