Закриват на изложбата "Герои на днешния ден"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:49 / 25.02.2011
1029
Акцията се състои в емблематичен за националната памет ден. Трети март, деня на Освобождението на България винаги е бил повод за равносметка. От какво и за какво сме се освободили, от какво още трябва да се освободим. В другия край на страната, години след Освобождението, Яне Сандански казва: "Човек се ражда, за да се бори: Робът - за свобода, свободният - за съвършенство". Интересно дали и как тук, в морската столица, борбата продължава? Мероприятието ще се проведе на 3 март от 6.30 до 19.00 ч., казват оргазнизаторите.

Предлагаме ви да се включите в интерактивната мрежа на картографиране на локалната памет, заедно с Калоян Илиев - Кокимото - майстор на картинката и колажа, и Йово Панчев - изпечен утопист, в опита да съберем на едно място онези спомени и митове на града, който искаме да останат завинаги. В "строежа" на този пост-модерен паметник ще включим вашите истории, изписани на ръка, снимки и рисунки на герои и легендарни локации, паметните ви маршрути или "рифове" в града.

Паметникът - карта на града, затрупана с посланията и паметта на участващите в акцията ще бъде заснета и качена на сайт, където ще може да се трупат нови и нови пластове памет, както са се наслагвали слоевете почва и пясък върху останките от един древен живот преди нас.

Молим участниците да носят свои спомени и снимки, амулети и други фетиши на героизма и паметта. След заснемането, снимките и т.н. от колажа ще бъдат върнати на участниците.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
След 20 години те отново са заедно
Камелия: Чалгата е поведение, а попфолкът не може да бъде изкорен...
Могат ли имитиращите млечни продукти да навредят на здравето ни?
Първи подробности за новата голяма находка от Хераклея Синтика
Най-големият фестивал за независима музика избра своята песен за ...
Кои са храните, които благоприятстват мозъчната функция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).