Замислят новогодишен концерт в памет на Павароти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:41 / 21.10.2008
817
В навечерието на Нова година варненци ще имат възможност да се насладят на звучността на най-популярните италиански канцонети, преоткрити за съвременната публиката от оперните титани на 20-и век: Лучано Павароти, Пласидо Доминго и Хосе Карерас. Песните, посветени на най-светлото чувство - любовта, ще изпълнят трима български звездни тенори: Орлин Горанов, Коцето Калки и джаз певец, чието име все още се пази в тайна от организаторите. Проявата ще се състои в рамките на тазгодишния музикален салон. Новогодишният концерт „Звездни канцонети" в изпълнение на Пловдивската филхармония ще бъде посветен на Лучано Павароти. Ще се състои на 29 декември от 19 часа във ФКЦ.

Настоятел на Музикален салон е световноизвестният български цигулар Минчо Минчев. В края на миналата седмица той и директорът на комплекса Илия Раев представиха програмата на концертите в къща-музей „Панчо Владигеров" в Шумен. Програмата на форума стартира на 13 ноември с концерт на камерен ансамбъл „Софийски солисти" в памет на проф. Емил Камиларов. Салонът ще представи общо девет концерта и ще завърши на Великден догодина.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Сега е съзонът, времето да го приготвим, че без кисело зеле, бълг...
Правлото 8/8/8 ни дава перфектния баланс за живеене и справяне
Скритите опасности, които асистиращите системи крият
Децата в едно семейство – защо се получава така: Възпитаваш ги ед...
Нашият лев съществува още от 19 век и до днес е една от най-стари...
Българинът и компотите в мазата – традиция и то с много плюсове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).