Защо алуминиевото фолио има две различни страни и коя за какво се използва
Алуминиевото фолио е многофункционален инструмент в кухнята. Често се използва при печене на храна, за съхранение на остатъци, но може да се намери и в домакинството като помощно средство за почистване. Интересното при това фолио е, че има две различни страни - една матова и една блестяща. За да разберете тази разлика, е важно да знаете как се произвежда алуминиевото фолио.
В последния етап от производството двата слоя фолио преминават през валяк едновременно. Страната, която влиза в контакт със силно полираната стоманена ролка, става лъскава, докато другата страна остава матова. Тази характеристика не засяга основното представяне на филма, но за мнозина се превърна в обект на любопитство и размисъл.
Когато става въпрос за кухня и домакинска употреба, няма ясни правила за това в каква посока трябва да се обърне. Както матовата, така и блестящата страна ще свършат работа в повечето ежедневни ситуации. Някои производители на незалепващо алуминиево фолио обаче посочват, че максимална ефективност се постига, когато храната се постави от матовата страна и се увие в нея.
В крайна сметка изборът на фолиева страна зависи от предпочитанията и навиците на всеки отделен човек. Независимо коя страна използвате, алуминиевото фолио остава полезен инструмент в кухнята и домакинството, помагайки за ефективното приготвяне и съхранение на храната, пише bTV.