ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Защо консервираната тиква е по-добрият избор за печива | ||||||
| ||||||
Когато става въпрос за приготвяне на фантастично ястие, винаги сме чували, че прясното е по-добро. Не може да се отрече, че фермерите предлагат на пазара ягоди или домати, извадени от лозата, придават невероятен вкус на ястие, пише tasteofhome.com. Има обаче едно изключение от това правило: готвене с тиква. Дори професионални готвачи свидетелстват, че консервираната тиква превъзхожда прясното пюре за готвене. Но защо точно така? За да стигнем до дъното на тази озадачаваща най-добра практика за печене, помолихме нашите експерти от Test Kitchen да се включат. Първо, консервираната тиква всъщност тиква ли е? Някои хора настояват, че консервираната тиква всъщност е някакъв вид тиква с орехи, а не истинската сделка (въпреки че можете да направите вкусен пай с тиква с орехи ). Можете лесно да смажете този дебат: Проверете етикета. Списъкът на съставките на най-популярните марки консервирана тиква е кратък и сладък: тиква! И така, защо да използваме консервирана тиква вместо прясна? "Използването на прясна тиква звучи привлекателно, докато не я опитате веднъж“, казва Маги Кнобел в нашата Test Kitchen. Това може да звучи грубо, но чуйте Маги! Консервираната тиква спестява време и усилия "Правенето на тиквено пюре отнема много време“, казва Маги. Приготвянето на партида тиквено пюре от нулата може да отнеме час или повече. Трябва да почистите тиквата, да отстраните семките (не ги хвърляйте, вместо това направете печени тиквени семки ), да изпечете или да сварите тиквата на пара, да я пюрирате, да я пасирате и да я оставите да изстине. Това е много работа и време! Разберете дали можете да ядете черупки от тиквени семки . С консерва тиква просто трябва да отворите горната й част. Това прави тези бързи и лесни рецепти с тиква толкова прости. Консервираната тиква дава постоянни резултати "Домашното тиквено пюре винаги е непостоянно“, казва Катрин Уорд в Test Kitchen. Това е така, защото количеството вода във всяка тиква варира. Това означава, че вашето домашно пюре може или да даде идеално пищен тиквен пай от нулата , или такъв, който е неприятен и воднист. Тъй като консервираната тиква има една и съща текстура на всяка консерва, "вие ще получите постоянен резултат с вашите рецепти всеки път“, обяснява Маги. Консервираните просто имат по-добър вкус Когато става въпрос за пайове, приготвени с прясна тиква спрямо консервирана тиква , нашите редактори предпочетоха консервираната версия. защо Нашите професионалисти казаха, че паят, направен с консервирана тиква, е по-ароматен с перфектна копринена текстура. Консервираната тиква също има тенденция да има по-жив цвят, което прави всякакви рецепти, включително тиквен хляб, да изглеждат още по-апетитни. И ако стандартната консерва на Libby's не е за вас, Маги казва, "нашият неотдавнашен тест за вкус на предпочитана от кухнята тиква ми показа колко вида пюре има там.“ Вижте нашата рецепта за тиквен пай на Либи . Консервираната тиква е рентабилна Маги обяснява, че изборът на консервирана тиква често е по-добър за вашия бюджет за печене. Тиква със захарен пай (това е видът, който искате да използвате за готвене - не вашата стандартна тиква тип Jack-O-Lantern) често ще ви струва около в тиквеника . В зависимост от размера на тиквата, може да се нуждаете от няколко за точното количество тиквено пюре за вашата рецепта. Консервирана тиква е лесно достъпна И накрая, консервираната тиква е лесно достъпна в повечето магазини за хранителни стоки през цялата година - идеална, когато ви се приядат тиквени мъфини в средата на юни. Ако това звучи като вас, не забравяйте да се запасите с няколко допълнителни кутии. Консервираната тиква има дълъг срок на годност, подобно на тези други основни продукти за печене . Ако не можете да намерите тиква във вашия магазин за хранителни стоки, можете да опитате тези консервирани тиквени заместители . Сега, след като знаете, че трябва да добавите консерва или две тиква към пазарската си количка, получете отговорите на няколко от най-належащите си въпроси. Какви са консервираните тиквени съставки? Проверете етикета! Ще откриете, че тиквата е единствената изброена съставка. Тиквеното пюре се прави чрез задушаване и пасиране на тиква, така че няма добавени съставки. Вари ли се консервирана тиква? Да, вече е приготвено на пара. Безопасно е да ядете консервирана тиква направо от консервата, но е безкрайно по-добре изпечена в тиган с тиквени блокчета. Колко време е подходяща консервирана тиква? Неотворената консервирана тиква ще издържи до срока на годност, отпечатан върху кутията. Веднъж отворена, остатъците от тиква могат да се съхраняват в хладилника до пет дни. Използвайте го с тези рецепти, които изискват частична консерва . |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Вдигат цената на водата във Варна от 1 януари 2025 г.
11:27 / 26.11.2024
Обявяват новия партньор на Ралица Паскалева в "Игри на волята"
08:51 / 25.11.2024
Благомир Коцев с важна заповед
15:47 / 26.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове? | ||
Много добре (501) | 15% | |
Добре, но можеше и по-добре (457) | 14% | |
Не се справи (641) | 19% | |
Пълна трагедия (1771) | 53% |
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: