Защо не трябва да държим шоколада в хладилника?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:02 / 14.04.2024
1786
Експертите по храните в InSinkErator проучиха навиците за съхранение на шоколад и откриха, че мнозина не са сигурни кой е най-добрият начин - в хладилник или в чекмедже.

За да сложи край на тази дилема веднъж завинаги, екипът на InSinkErator направи анализ. Те установиха, че по-голямата част от анкетираните смятат,  че правилният начин за съхранение на шоколад е в хладилника. Експертът по храните на InSinkErator Филип Куантрел обясни кой е прав.

"Въпреки че много хора смятат, че шоколадът трябва да се съхранява при ниски температури – това не е вярно! Най-доброто място за съхранение на шоколад е на хладно и сухо място като килер, кухненско чекмедже или шкаф при стайна температура (между 18 и 20 градуса). 

Съхранението на шоколада на студени места като хладилника може да промени цвета му и да причини проблем със захарта, което се случва, когато шоколадът се намокри и след това побелее това го прави опасен за ядене, може да повлияе на текстурата и да го направи по-малко привлекателен “, казва  експертът, пише actualno.com.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Има един много полезен и лесен начин да поправим грешката, ако см...
Ако се чудите какво да си обещаете да правите или не през 2025 го...
Проф. Рачев посочи къде може да се усложни обстановката заради сн...
Този витамин е изключително важен за организма – ето, с кои храни...
В очакване на снега: Практични съвети за шофирането в зимни услов...
Идва ли лошото време?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).