Защо не трябва да изхвърляме тези продукти в мивката?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:35 / 02.06.2024
1339
Вероятно сте се сблъсквали със запушени тръби и неприятна миризма от канала. Някои продукти е по-добре изобщо да не се изхвърлят в канализацията. Ето кои са те:

Утайка от кафе

"Утайката от кафе може да изглежда безобидна, но може да се слепи и да създаде запушвания във вашите тръби“, каза собственик на фирма за почистване.

Отпадъците от приготвянето на кафе на зърна не трябва да се изхвърлят в боклука - някои хора използват утайката, за да си направят домашен скраб, докато други я използват като тор.

Ориз



Оризът е друга храна, която може да запуши тънка дренажна тръба. Опитайте се да измиете това зърно по-внимателно, така че суровите зърна да не изплуват случайно. Факт е, че те могат да се надуят - това е мястото, където се крие цялата уловка.

Мазнини

"Всякакви масла или мазнини и дори салатни сосове, съдържащи масло, не трябва да се изливат в канализацията“, отбеляза експертът.

Мазното няма да запуши тръбата моментално, но има тенденция да се натрупва, като постепенно образува лепкаво натрупване, което "привлича“ други продукти. Преди да източите нещо мазно, неутрализирайте течността с препарат за миене на съдове, за да не остане мазнината по стените на тръбата, пише dariknews.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мартин Трошанов: Българската фантастика претърпява рененсанс, чит...
Кристина Костова коментира основната идея за създаване на шрифт з...
Мая Бежанска: Мастър класът "Играй с нас" е за всеки, който има л...
Meteo Bulgaria: Мощна буря удря България до часове, има опасност ...
Георги Караманев: Спорно е къде се справя по-добре ChatGPT - при ...
Нов регламент за бутилките с капачки, които не се отделят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).