Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Завърши националното за бармани, стари шампиони отново печелят
Автор: Екип Varna24.bg 11:41 / 22.04.2010Коментари (0)1163
С категорични победи и в двата стила, новите стари шампиони на България показаха световна класа и впечатлиха авторитетното международно жури и над 2000 зрители в зала 1 на ФКЦ - Варна. Председателят Ерик Бутон коментира, че има чувствително израстване на състезателите в сравнение с миналогодишното първенство, но и чувствителна разлика в нивото на първите 15 в класирането с останалите участници.

Ветеранът Васил Колев, на 37 години от Варна и осемкратен шампион на България, спечели за трета поредна година със солидна преднина. Той демонстрира иновативен подход в забъркването на своя „Пролетен лъч", балансирайки го с бяло грозде и магданоз. Рецептата за най-добрия коктейл за 2010 г. е следната - в шейкър се намачкват бялото грозде и магданоза, добавят се лед и 30 мл Bacardi Razz, 20 мл ликьор диня Marie Brizard, 15 мл сироп Monin Mango puree mix, 10 мл натурален сок вишна Prisun. Разклащат се и се прецеждат в чаша с лед.

Шампионът във Флеъра Тихомир Михайлов, на 23 години от Добрич с коктейл „Summer Fresh", също впечатли с оригинално изпълнение, като излезе на сцената, маскиран като бандит. С перфектно изпълнение, той вдигна във въздуха последователно 4 тина и 1 бутилка, последвани от жонглиране с 5 бутилки, което взриви публиката в залата.

Двамата шампиони, освен че ще представят страната ни в Сингапур на Световното първенство през м. Ноември т.г., получиха допълнително, като награда от сиропи „Монин", пътуване и обучение в централата на фирмата във Виена, Австрия, и посещение на производствената им фабрика.

Невероятно 10-минутно шоу направи турския барман и телевизионна звезда Али Алкан. Той пристигна в България специално по покана на сиропите ФО. Виртуозът на шейкъра демонстрира невероятни умения във Флеъра, които бяха бурно аплодирани от публиката. Али има собствено шоу в Турция, което се радва на многомилионна аудитория пред малкия екран.

 

Останалите призьори на ХХ Национално първенство:

Класически стил

ІІ място - новакът Николай Панайотов, на 19 години от Варна, с коктейл „Amazing". Николай е следва в Колежа по туризъм, специалност „Мениджмънт на хотели и ресторанти". Ученик е на Васил Колев. От 2 години се занимава професионално с барманство и това лято заминава да работи в Германия на остров Лангеоог в Северно море.

ІІІ място - Делян Тодоров на 26 години от Русе, с коктейл Ruby Sapphire. Студент в Русенския университет в специалност „Промишлен дизайн". Запалва се по барманството след 2 години бригади в САЩ, където си обещава, че повече няма да работи като камериер и чистач. Хоби му е моделирането.

Флеър

ІІ място - Венцислав Велчев, на 19 години от Добрич, с коктейл „Brave". Венци учи в Колежа по туризъм. От 2 години се обучава при Тихомир Михайлов. Работи в диско клуб в родния си град. Обича риболова и нощния живот, особено в клуб „Час Пик". През 2009 година се класира на 7-о място на Националното първенство в София.

ІІІ място - Васил Ерменков, коктейл „Mozart".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: