Завърши националното за бармани, стари шампиони отново печелят

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:41 / 22.04.2010
1163
С категорични победи и в двата стила, новите стари шампиони на България показаха световна класа и впечатлиха авторитетното международно жури и над 2000 зрители в зала 1 на ФКЦ - Варна. Председателят Ерик Бутон коментира, че има чувствително израстване на състезателите в сравнение с миналогодишното първенство, но и чувствителна разлика в нивото на първите 15 в класирането с останалите участници.

Ветеранът Васил Колев, на 37 години от Варна и осемкратен шампион на България, спечели за трета поредна година със солидна преднина. Той демонстрира иновативен подход в забъркването на своя „Пролетен лъч", балансирайки го с бяло грозде и магданоз. Рецептата за най-добрия коктейл за 2010 г. е следната - в шейкър се намачкват бялото грозде и магданоза, добавят се лед и 30 мл Bacardi Razz, 20 мл ликьор диня Marie Brizard, 15 мл сироп Monin Mango puree mix, 10 мл натурален сок вишна Prisun. Разклащат се и се прецеждат в чаша с лед.

Шампионът във Флеъра Тихомир Михайлов, на 23 години от Добрич с коктейл „Summer Fresh", също впечатли с оригинално изпълнение, като излезе на сцената, маскиран като бандит. С перфектно изпълнение, той вдигна във въздуха последователно 4 тина и 1 бутилка, последвани от жонглиране с 5 бутилки, което взриви публиката в залата.

Двамата шампиони, освен че ще представят страната ни в Сингапур на Световното първенство през м. Ноември т.г., получиха допълнително, като награда от сиропи „Монин", пътуване и обучение в централата на фирмата във Виена, Австрия, и посещение на производствената им фабрика.

Невероятно 10-минутно шоу направи турския барман и телевизионна звезда Али Алкан. Той пристигна в България специално по покана на сиропите ФО. Виртуозът на шейкъра демонстрира невероятни умения във Флеъра, които бяха бурно аплодирани от публиката. Али има собствено шоу в Турция, което се радва на многомилионна аудитория пред малкия екран.

 

Останалите призьори на ХХ Национално първенство:

Класически стил

ІІ място - новакът Николай Панайотов, на 19 години от Варна, с коктейл „Amazing". Николай е следва в Колежа по туризъм, специалност „Мениджмънт на хотели и ресторанти". Ученик е на Васил Колев. От 2 години се занимава професионално с барманство и това лято заминава да работи в Германия на остров Лангеоог в Северно море.

ІІІ място - Делян Тодоров на 26 години от Русе, с коктейл Ruby Sapphire. Студент в Русенския университет в специалност „Промишлен дизайн". Запалва се по барманството след 2 години бригади в САЩ, където си обещава, че повече няма да работи като камериер и чистач. Хоби му е моделирането.

Флеър

ІІ място - Венцислав Велчев, на 19 години от Добрич, с коктейл „Brave". Венци учи в Колежа по туризъм. От 2 години се обучава при Тихомир Михайлов. Работи в диско клуб в родния си град. Обича риболова и нощния живот, особено в клуб „Час Пик". През 2009 година се класира на 7-о място на Националното първенство в София.

ІІІ място - Васил Ерменков, коктейл „Mozart".


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
"Колко ми даваш" разби зрителите
Гатьо се завръща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).