Жената на Байдън получи коледната елха за Белия дом, а съпругът й помилва две пуйки по повод Деня на благодарността

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:21 / 22.11.2023
1545
Официалната коледна елха на Белия дом пристигна точно навреме за празничния сезон.

Първата дама Джил Байдън, покани семейства, свързани с военните, да й гостуват, когато получи централната украса. Това е дългогодишна традиция, която дава началото на няколкоседмични празници в Белия дом.

Облечена в зелена рокля, с подходящо палто и обувки на ток, тя позира с деца от  семейства на военни. Тя отдели малко време, за да се възхити на величието на дървото, след което го нарече "великолепно“ и отбеляза: "Някои от децата казаха, че никога не са виждали толкова голямо дърво."

Братя и сестри Амбър Скот и Алекс Чърч, които спечелиха годишния конкурс на Националната асоциация за коледни елхи, подариха на д-р Байдън дървото: 18 1/2 фута Фрейзър ела, отгледана във Флийтууд, Северна Каролина, която ще стои от пода до тавана в Синята стая, 

Годишното представяне на коледната елха се провежда вече 58 години. Петнадесет от тези години ценното дърво идва от Северна Каролина, която е произвела повече победители от всеки друг щат, според The ​​Carolina Journal.

Коледната елха пристигна само часове след като президентът Джо Байдън помилва две пуйки, наречени Либърти и Камбанка за друга почитана от времето традиция на Белия дом.

На тази церемония Байдън се пошегува за значителните шансове, които двете птици имат, за да бъдат точно те са помилваните, като каза, че да бъдеш избран за помилване е по-трудно, отколкото "да получиш билети за турнето на Renaissance “.

Той също така каза, че Liberty и Bell "обожават ябълките Honeycrisp, хокея на лед“ и Mall of America, добавяйки: "Сигурен съм, че бих искал да ги видя да играят хокей на лед“, пише People.

По време на помилването Байдън призна за собствения си празник в понеделник –неговия 81-ви рожден ден – като каза: "Днес е моят рожден ден“ и шеговито добави: "Трудно е да навърша 60 години“. 

Във вторник, след няколко натоварени дни в началото на празничния сезон, Байдън планират да пътуват до Масачузетс, за да наваксат загубеното семейно време и да отпразнуват Деня на благодарността по-късно през седмицата.

Виж коментарите (0)

Още по темата (310):
07.10.2024 Не е рано, точно сега е моментът за резервации за празниците по Коледа и Нова година
20.03.2024 Астрономическата първа пролет донесе промяна във Варна
06.02.2024 Варненци: Нека си стои, не остана, едни 10 месеца са само
23.01.2024 Българите са по-дисциплинирани: За първи път от 10 години няма бум на задлъжнялостта през януари 
14.01.2024 Днес е ромската Нова година - Банго Васил
13.01.2024 Така ли е: Януари е най-депресивният месец?
Още новини от Любопитни новини:
Експертен астрологичен анализ показва какво ги очаква зодиите в л...
Откъде идва думата "пич" в разговорния български език и счита ли ...
Нумерологичната ви прогноза за седмицата – важна е датата на ражд...
На остров Мавриций българска вафла е един от най-популярните прод...
Жена сред опашка от 2000 души: Летище "София" е само кръчми и маг...
Ако сте на изпитателен срок, работодателят може да ви освободи до...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).