Жива щука нахапа клиенти на морето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:19 / 06.12.2008
1886
Жива щука изпонахапа клиенти на голямата рибна борса във Варна. Хищникът е коварен, има зъби и на езика, предупредиха в навалицата рибари. Рибата надупчи ръцете на любопитните, които посегнаха да я пипнат в живарника. Не прости и на търговците, които се опитаха да я извадят, за да я предадат на купувачите.

Живата щука е по-вкусна от шарана, не мирише на тиня, а месото й е бяло и без кости. Затова ден преди Никулден хората я предпочитаха, въпреки цената от 8 лева.
Шаранът ще удари днес 10 лева, вайкаха се мераклиите за прясна риба. Затова хората бързаха да подсигурят блюдото преди Никулден. По-млади и мързеливи домакини предпочитаха гол шаран, за да не го чистят. Но колкото люспи, толкова пари догодина, увещаваше хората изпечена търговка. Друга събираше клиенти с виетнамско филе пангасиус по 5,90 лева, което било също като нашия шаран, дори пържено било още по-вкусно.

Толстолобът върви по 3 лева, а транжиран на порции - по 6,50 лева за килограм. Фенове на морската риба не приемат традицията на празничната софра и затова купуват евтин калкан. Цената му е паднала до рекордните 14 лева за кило. Докато в големи търговски вериги върви по 30 лева за килограм. Замразеният паламуд, който беше хит тази есен, удари 10 лева. Гренландски скариди се харчат като семки по 78 стотинки за 100 грама.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Правлото 8/8/8 ни дава перфектния баланс за живеене и справяне
Скритите опасности, които асистиращите системи крият
Децата в едно семейство – защо се получава така: Възпитаваш ги ед...
Нашият лев съществува още от 19 век и до днес е една от най-стари...
Българинът и компотите в мазата – традиция и то с много плюсове
Големи стратегии тази вечер в "Игри на волята"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).