Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Знаете ли за култа на Ан Хамилтън и зловещите експерименти с деца?
Автор: Екип Varna24.bg 22:29 / 03.10.2024Коментари (0)341
©
Историята на култа на семейство Ан Хамилтън е една от най-мрачните и смущаващи страници в историята на религиозните движения в Австралия. Ан Хамилтън-Бърн – лидерка на сектата "Семейството“, е обвинена в провеждането на сериозни психологически и физически експерименти върху деца и възрастни, оставяйки след себе си множество унищожени животи.

Тя създава култа "Семейството“ в края на 60-те години в провинцията на Виктория, Австралия. Ан Хамилтън твърди, че е въплъщение на Исус Христос и проповядва идеология, съчетаваща християнски и източни религиозни концепции. Според нейното учение светът щял да преживее апокалипсис, а само избраните от нея хора ще оцелеят и ще водят новата ера.

Като лидер на сектата Ан привлича интелектуалци, лекари и богати хора в своите редици. Последователите вярвали в нейните обещания за просветление и често били готови да отдадат целия си живот и средствата си на сектата. Сред най-скандалните аспекти на това движение обаче е практиката на осиновяване на деца. Ан осиновява десетки, повечето от които незаконно. Те били отглеждани в изолация в селска къща, където били подложени на изключително жестоки методи на контрол и експерименти. Децата били принуждавани да носят еднакви дрехи и прически, за да изглеждат като "перфектно семейство“.

Част от "експериментите“ на сектантката включвали психеделични вещества като ЛСД, което било използвано за "разширяване на съзнанието“ на членовете. Това води до тежки психологически травми, особено при децата, които биват подлагани на тези практики без никаква защита или разбиране на последствията, пише "Ретро".

Едва през 1987 г., след десетилетия на злоупотреба от нейна страна, властите започват да разследват дейността на сектата. С разкритията на няколко бивши членове и децата, които успяват да избягат, започва процесът на разпадане на организацията. Ан Хамилтън-Бърн е арестувана през 1993 г., но успява да избегне сериозни наказания поради напредналата си възраст и влошеното си здраве. Макар лидерите на сектата да са осъдени, дългогодишните последствия от тези експерименти остават в душите на жертвите. Много от тях продължават да страдат от посттравматичен стрес и психологически разстройства.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Избори в САЩ
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
Задържаха Джейхан Ибрямов по разследване за купуване на гласове
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: