Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
20-годишен изби 20 деца при стрелба в начално училище в САЩ
Автор: Екип Varna24.bg 08:41 / 15.12.2012Коментари (10)639
20 деца и шестима възрастни загинаха, след като вчера стрелец откри стрелба в начално училище в американския град Нютаун, щата Кънектикът. Инцидентът в училището Санди Хук бе определен като едно от най-тежките масови убийства в историята на САЩ.

Нападателят също е загинал. Полицията не разкри официално самоличността му. В медиите първоначално бе оповестена версията, че стрелецът е 24-годишният Райън Ламза, който нахлул в учебното заведение, въоръжен с четири оръжия и бронежилетка.

По-късно обаче стана ясно, че извършителят на кървавото деяние е 20-годишният му брат Адам Ламза. Майката на нападателя - Нанси Ламза е преподавала в училището. По непотвърдена информация тя е намерена застреляна в дома си в Нютаун.

В началното училище "Санди Хук" учат около 600 деца на възраст между 5 и 10 години. След инцидента всички училища и детски градини в Нютаун са затворени до второ нареждане.

САЩ преживяха няколко случая на масови убийства тази година. Във вторник в Орегон стрелец откри огън в търговски център, като уби двама души и себе си. Най-смъртоносното нападение бе през юли по време на среднощна прожекция на новия филм за Батман в Колорадо, при която психически неуравновесен студент уби 12 души и рани 58.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Струва ми се,че нещата са доста по-сложни и комплексни и е неправилно събитието да се свързва ИЗЦЯЛО и ЕДИНСТВЕНО с политическата система в щатите.Предпоставките за тази и подобни драми и трагедии не са само в личността и качествата на конкретния извършител, както прочетох в коментар от друго място нещата се разпростират и на други територии. Цитат:"Явно някъде нещо е сбъркано за да се случват едни и същи трагедии през няколко месеца. Едно от нещата за които се сещам е това, че е нормално човек да изперка ако основната теза на господстващата в Щатите идеология е, че личното ти щастие зависи само и единствено от теб самия и ако си нещастен значи си лузър. Е, стрелеца в училището нагледно показва нелепостта на подобни възгледи, нещастен можеш да бъдеш и поради независещи от теб самия обстоятелства. Последното българите са го осъзнали и знаят много добре, затова и тук все още няма подобни трагедии." Има за какво да се замислим.
+3
 
 
Взимайки само лошите примери от САЩ у нас вече имаме и банкови обирджии, и детска порнография, и отвличания и .. Защо никой от вас не коментира хубавите неща в тази държава като например - как законите им важат за всички, как можеш да защитиш частната си собственост от крадци и разбойници, как се стимулира инициативността и креативността, как имат изградено гражданско общество и то си знае правата и .. Няма да изреждам повече!! Когато се случи такава трагедия започваме да плюеч демокрацията, която няма нищо общо с това!! Това е един закон, който и самите американци остро критикуват и искат промени!! Нека само се замислим къде е стигнала Америка с 300г. история и ние какво сме с 1300г. от което 50 диктатура, за последните 23 - спорно, дали изобщо може дасе говори за демокрация!! Аз не съм американофилка /не знам дали съществува такава дума, но по аналогия:))/ , но се възхищавам от свободата на духа на тези хора и от чувството им за принадлежност към нацията-събрани са от кол и въже, но всички се чувстват американци!! Съболезнования за всички загинали!!
+1
 
 
Дълбоко болни психопати има навсякъде по света! Не може да се коментира еднозначно подобна новина! Не залитайте по демокрации и комунизъм... Просто нека бъдем щастливи, че у нас все още не се е случило подобно нещо! Трябва ли да си припомним онзи с брадвата, който тичаше по магазините на ул. Иван Вазов и в подлеза на гарата!? Да не би да е бил по-безопасен! Откачалки има навсякъде! Жалко за погубените дечица!
+1
 
 
страната на неограничените възможности!
0
 
 
И от тази дълбоко болна държава да взимаме пример за демокрация?
Aнонимен
на 15.12.2012 г.
+1
 
 
Много ми се иска сега някой да изкоментира нещо за "Булгаристан" и за "българска работа".
+3
 
 
В този сайт неведнъж съм чел коментари за това как трябва да се разреши притежанието на бойно оръжие и в БГ. Питам за пореден път - до тук ли искате да я докараме?
+1
 
 
Ето това е истинското лице на американската "демокрация". Разни идиоти имат достъп до оръжие. И тук може да стане така ако легализират продажбите. И това не е изолиран случай.Вече 23 год се мъчим да станем демократи, ама ядец мизерията ни залива. Защо ли. . Я да каже министъра какво чини 3 седмици в щатите. Инструктаж как се печелят избори с шашма.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Зима 2023/2024 г.
Винетки 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бури и градушки 2024
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: