20-годишен изби 20 деца при стрелба в начално училище в САЩ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
08:41 / 15.12.2012
639
20 деца и шестима възрастни загинаха, след като вчера стрелец откри стрелба в начално училище в американския град Нютаун, щата Кънектикът. Инцидентът в училището Санди Хук бе определен като едно от най-тежките масови убийства в историята на САЩ.

Нападателят също е загинал. Полицията не разкри официално самоличността му. В медиите първоначално бе оповестена версията, че стрелецът е 24-годишният Райън Ламза, който нахлул в учебното заведение, въоръжен с четири оръжия и бронежилетка.

По-късно обаче стана ясно, че извършителят на кървавото деяние е 20-годишният му брат Адам Ламза. Майката на нападателя - Нанси Ламза е преподавала в училището. По непотвърдена информация тя е намерена застреляна в дома си в Нютаун.

В началното училище "Санди Хук" учат около 600 деца на възраст между 5 и 10 години. След инцидента всички училища и детски градини в Нютаун са затворени до второ нареждане.

САЩ преживяха няколко случая на масови убийства тази година. Във вторник в Орегон стрелец откри огън в търговски център, като уби двама души и себе си. Най-смъртоносното нападение бе през юли по време на среднощна прожекция на новия филм за Батман в Колорадо, при която психически неуравновесен студент уби 12 души и рани 58.


Виж коментарите (10)
Още новини от Международни новини:
Съдът остави в ареста молдовеца, задържан за трафик на мигранти
Бойко Борисов: ДАНС трябва бързо да обяснят какво се е случило в ...
МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в по...
Проф. Чуков: Това е безпрецедентен случай
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...
Властите арестуваха заподозрян във връзка със стрелбата в близост...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).