7 щата не искат да са част от САЩ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
13:45 / 15.11.2012
539
Седем щата не искат да бъдат част от САЩ. Те са събрали необходимия брой подписи, което им дава право на официален отговор от федералното правителство.

Това са Тексас, Луизиана, Флорида, Северна Каролина, Алабама, Джорджия и Тенеси. Всички те с изключение на Флорида са гласували на скорошните президентски избори за републиканеца Мит Ромни.

Основните причини за недоволството на американците е лошата икономическа обстановка.

Най-много недоволни има в Тексас. Там са се подписали близо 100 хиляди души. В своята петиция пък щатът заявява, че икономическите проблеми на САЩ идват от неспособността на федералното правителство да реформира бюджетната политика.

"Тексас има балансиран бюджет и е 15-ата по големина икономика в света, излизането му от състава на съюза е практически осъществимо", се казва в документа. Жителите на този щат се оплакват и от "крещящи нарушения" на човешките права, каквито според тях са например проверките на пътниците по летищата.

Недоволни от управлението в САЩ има в още 37 щата, те обаче не са събрали нужните 25 хиляди подписа, за да се разгледа искането им. Въпреки че останалите седем са минали прага, едва ли ще получат независимост.

Според американски експерти шансовете Белият дом да позволи на някой щат да излезе от федерацията на практика са равни на нула. За последен път 11 щата напускат съюза през 1860 и 1861 г., след като за президент е избран Линкълн. Тогава започва кръвопролитната гражданска война.

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (10)
Още новини от Международни новини:
Съдът остави в ареста молдовеца, задържан за трафик на мигранти
Бойко Борисов: ДАНС трябва бързо да обяснят какво се е случило в ...
МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в по...
Проф. Чуков: Това е безпрецедентен случай
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...
Властите арестуваха заподозрян във връзка със стрелбата в близост...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).