Александър Николоски: РСМ изтегля членовете на Комисията за жп линията с България, Скопие няма да а толерира престъпността

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:33 / 29.08.2024
1448
Република Северна Македония изтегля членовете на Комисията за изграждането на третата фаза на жп линията с България. Това е съобщил вицепремиерът и министър на транспорта на Република Северна Македония Александър Николоски, предава MaxFax.

"В координирани действия с JP Railways Infrastructure и след изнесената на обществеността информация, решихме да оттеглим членовете на Комисията за оценка, предложена от Министерството на транспорта и железниците за публичната покана за строителство и надзор на третата фаза на железницата към България", е заявил на пресконференция вицепремиерът и министър на транспорта на Република Северна Македония Александър Николоски.

Министърът е подчертал, че "процедурата и проектът вече са компрометирани" и това е "единственото правилно решение" за предотвратяване на корупцията.

"Това е начинът, по който се борим с корупцията и престъпността и това е послание към всички - това правителство няма да толерира корупцията", е допълнил Николоски.

Той е подчертал, че очаква да си сътрудничи с новото правителство в България, ЕС и банките, които кредитират този проект, за да бъде направен нов "изпълним проект" на място.

"Няма да позволим несериозни фирми просто да влязат и да вземат аванса или част от средствата. Ние оставаме напълно ангажирани с изграждането на железопътната линия до България като част от Коридор 8, но за да направим това, трябва да имаме проект, който е осъществим, който може да бъде изпълнен на място, проект, който може да бъде завършен възможно най-скоро и проект, с който ще имаме споразумение с България, а не проект, който ще завърши в тунел. Говорихме за същото с представители на ЕС и очаквам, че в съвместно сътрудничество между всички институции и правителството на България ще създадем проект, който ще означава изграждането на железопътната линия, тъй като този проект, който имаме, не е реалистичен и не може да бъде завършен.  Искаме сериозен проект, осъществим на място и ясни гаранции, че България възнамерява да изгради железницата", е коментирал вицепремиерът и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски.

Виж коментарите (0)

Още по темата (90):
18.09.2024 Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може да съм голяма гад!
18.09.2024 Президентството: Откритият диалог между България и РСМ силно безпокои определени кръгове в правителството на Северна Македония
18.09.2024 Даниел Митов за думите на македонския вицепремиер: За такава обидна квалификация се взима главата на министъра
18.09.2024 МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон
18.09.2024 Пеевски: РСМ да се извини на България и българите!
17.09.2024 Проф. Анна Кръстева: Имаше видимо желание за диалог от страна на македонския президент
Още новини от Международни новини:
МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в по...
Проф. Чуков: Това е безпрецедентен случай
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...
Властите арестуваха заподозрян във връзка със стрелбата в близост...
Тръмп е "в безопасност", след като е имало изстрели в близост до ...
Скъсана язовирна стена в Чехия, загинали в Румъния: Европа е изпр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).