Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Британците смекчиха тона срещу българите
Автор: Екип Varna24.bg 09:58 / 03.02.2013Коментари (24)561
©
Властите в Лондон смекчиха тона след изразените по-рано притеснения от нашествие на българи след 1 януари 2014 г., когато трябва да отпаднат ограниченията за работа и живеене на Острова. За промяната в позицията известиха британските вестници, след като през последните месеци в Обединеното кралство се бе надигнала вълна от недоволство срещу очакващите се български и румънски имигранти.

Британските либералдемократи, които са коалиционен партньор в правителството на Дейвид Камерън, призоваха да се сложи край на дискриминацията на източноевропейците. Великобритания трябва да действа съгласно европейското законодателство, според което отношението към румънците и българите трябва да е идентично с това към всички европейски граждани, се казва в позицията на партията.

Според материал във "Файненшъл таймс" поданиците на кралицата не бива да се притесняват, тъй като българите и румънците щели поемат към Германия, Испания, Гърция и Италия.

"Имигрантите идват във Великобритания не за да живеят от подаянията на правителството, а за да работят", пише още изданието. Освен това статистиката сочела, че само 7% от имигрантите получавали помощи за безработица при 17% британци изпаднали в същото положение. Вестникът напомня още, че българите вършат работа, която британците пренебрегват - прибират реколтата, трудят се в хотели или в сектора на здравеопазването, където недостигът на служители е голям.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Българите много обичат да критикуват другите както и другите да са им виновни. картинката тук в Англия изглежда съвсем различна.
0
 
 
Имайте в предвид , във тези ферми за ягоди и тн , всички Британци са много доволни от младите българи. Плащат им добре . Една приятелка се върна с 5 бона от там за 2 месеца. Просто трябва много да бачкаш ;)
-2
 
 
Засто никои от вас не се замисли как сте реагира и говори ако кум БГ се втурнат други народи например от Ася или Африка? Дали булгарина сте е толерантен тогава при висока бесработност?
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 03.02.2013 г.
-4
 
 
Истината боли ,никой не иска да е приеме , но е факт за нищо не става българина леке е, и леке ще си остане .
-3
 
 
усетиха се 4е нъама кои да иде да им работи 4ерната работа...те нали вси4ки са сас синъа крав.....!!!!!
Aнонимен
на 03.02.2013 г.
+7
 
 
Докато не спрем с тези недостойни коментари и с даването на мнения без покритие,никъде няма да сме "добре дошли".Англичаните са, каквито са,а ние и нашия начин на поведение при работа в чужбина? Никой не ни кара да сме "роби",да приемаме всякаква работа и да се задоволяваме с трохите!!! Ние сме едни от най-големите расисти,но неграмотни расисти за съжаление.В почти всички коментари чета индийци,араби,цигани,ирландци и прочие били 3-ти свят,низша раса,,, а ние с нашия вечен мегаломанен комплекс? Вместо да се помъчите да прозрете истината за това положение на БГ по света,вие само "лаете като вързани кучета"и то без извинение,,, Където и да отиде,българинът възприема раболепно поведение с цел "ПОЛЗА" парична или друга още от първите му опити както в Коми така и в арабския свят от една страна,а от другата идва безотговорното продажно отношение на всички наши правителства към гурбетчиите.Спомнете си "мълчанието"на правителствата и народа ни към "проблема с БГ мед.сестри",,,трябваше да минат години,нашите хора бяха смазани физически и психически и чак тогава българския народ се вдигна на протести и манифестации и правителството се "размърда лениво",но за какво,,, Спрете най-накрая с това двуличие (пред чужденците ласки,а зад гърба им нож),с тъпите критики спрямо други народи ,защото поговорката гласи "преди да погледнеш към чуждия двор,виж първо какво има в твоя".Най-важното е да се уважаваме самите ние преди да искаме да ни уважават другите !!!
+1
 
 
ами що да оправяме тяхната икономика по-добре да оправим нашата не мислиш ли?
+3
 
 
Те са най- големите комплексари в цяла Европа. И като не ни имат за техни "съграждани" ерропейци, не им я щем тая Европа. Принизиха ни по долни от ... да не споменаваме етноси и нации други. Колко англичани има по света да си търсят щастието и късмета? Ние не сме ли хора като тях. Ама като си мълчим и ние, ще ни имат за долни. Писал съм и до "Гардиан" ... ами хайде да ги залеем с 1000 е-майла на ден и повече. Па ако ще и на Кралицата.... Тук в Асвтралия се местят много англичани съшо. Ирландци... Е, като е криза при тях - те може да ходят насам-натам. НИЕ не.... Не им я щем Европата тогава!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: