Британските метеоролози се извиниха заради сгрешена прогноза

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
15:14 / 06.02.2010
741
Метеорологичната служба на Великобритания поднесе своите извинения на гражданите на страната, заради неправилните прогнози. Сериозни грешки те са допуснали, обещавайки горещо лято и мека зима.

Това, което се случи на практика, беше точно обратното и миналия месец Великобритания беше в бедствено положение заради падналия сняг и необичайно ниските температури.
Много от великобританците се отказаха от плановете си за екзотични дестинации при обещанията за горещо лято, но се оказаха през цялата си отпуска под хладни дъждове.

Ръководителят на службата Джулия Слинго освен извинението си, признава, че синоптиците са подвели съгражданите си със своите прогнози. Не по-удачни са станали прогнозите за зимата, когато според синоптиците трябваше да има положителни температури.

"Тези прогнози нанесоха вреда и на нас, като организация. Ние направихме тази година напълно неверни предсказания", допълва Слинго.

Оправдание за синоптиците е фактът, че предвиждания във Великобритания се правят особено трудно, заради влиянието на различни течения от океана и от континента. Има предложение да се въведе практиката на американските синоптици да се дава прогноза с вероятност за реализация в проценти.

Източник: news.bg


Виж коментарите (4)
Още новини от Международни новини:
Тръмп: Твърде късно е за нов дебат с Харис, сега избирателите са ...
Броят на загиналите във въглищната мина в Иран достигна 51 души
Четирима убити и десетки ранени при масова стрелба в Алабама
В два региона на Италия е обявено извънредно положение заради нав...
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...
Николоски пред ЕС: Скопие не се отказва от идеята за качествена ж...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).