Българи от Испания наели Боевски за муле

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:23 / 11.11.2011
1441
Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски е бил нает от българска групировка в Испания за муле. Това съобщиха разследващи от службите за сигурност у нас. След ареста на именития ни спортист се наложило работещите в отделите за борба с наркотрафика сами да си събират оперативна информация по случая с щангиста ни, тъй като официалните данни от бразилските власти идвали с голямо закъснение.

Проучване от българска страна показало, че Гълъбин Боевски е трябвало да изпълни доставката на 9-те килограма кокаин по стар канал, който бил ръководен от българи в Испания. Куфарите с наркотика трябвало да бъдат разтоварени в Испания и българинът да се прибере чист на летище София.

За доставката на кокаина до Мадрид олимпийският ни шампион от Сидни е щял да прибере около 20 000 евро, твърдят специалисти по наркотрафика. Преди залавянето на Боевски на летището в Сао Паулу други трима българи са изгорели с дрога по същия канал.

Първоначално се предполагаше, че пратката от 9 килограма или поне част от нея е била за пазара у нас. Последната информация на службите е, че дрогата е трябвало да бъде доставена в Мадрид.

"Страната е превърната в депо за кокаин, който след това се разпределя за останалите европейски страни", коментира разследващ. Според него всеки ден поне по 20 килограма от най-скъпия наркотик влиза в Испания, като 80% от трафика е насочен в тази посока.

Традиционно мулетата се набирали от нигерийци, но случаят с Боевски не бил такъв и той работел за нашенци. Групировките в Испания, занимаващи се с трафик на кокаин, били сформирани от боливийци, румънци, руснаци, мароканци и българи, като доста често различни националности работели заедно.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (1)

Още по темата (16):
27.10.2013 Съдийка освободила Боевски
24.10.2013 Цацаров разкритикува Външно министерство за Боевски
24.10.2013 Изненадващо завръщане на Гълъбин Боевски в България
30.10.2012 Гълъбин Боевски остава окончателно в затвора за повече от 9 години
08.07.2012 Дъщерята на Боевски припадна от предозиране
20.05.2012 Красимира Боевска: Адвокатът ни се бори за пълно оневиняване на Гълъбин
Още новини от Международни новини:
Съдът остави в ареста молдовеца, задържан за трафик на мигранти
Бойко Борисов: ДАНС трябва бързо да обяснят какво се е случило в ...
МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в по...
Проф. Чуков: Това е безпрецедентен случай
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...
Властите арестуваха заподозрян във връзка със стрелбата в близост...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).