Д-р Стефан Попов: Тръмп е заплашен като кандидат за президент

Автор: Ива Дойчинова
Коментари (0)
17:53 / 19.04.2024
1286
Наказателното дело срещу Доналд Тръмп е безпрецедентно и има огромен политически заряд, мисъл и следствие. Това е политически кампаниен спектакъл. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“ докторът по философия и социални науки Стефан Попов.

По думите му ако делото се окаже успешно, могат да се провалят президентската кампания и изборите за Тръмп. Теоретично той може да бъде президент и от затвора, обясни специалистът, но е заплашен по две линии като кандидат за президент. "Първата линия е, че за около два месеца Тръмп е длъжен да бъде четири пъти в седмицата по 4-5 часа в съдебната зала в Манхатън. Това е огромно време, нерви и един спектакъл, в който Тръмп освен че ще си губи времето в съда, ще бъде и атакуван,“ обясни той.  

Проблемът за Тръмп при евентуално осъждане и влизане в затвора е това, че има голяма вероятност колебаещата се маса от избиратели, която винаги решава изборите, да се отдръпне от него, припомни д-р Стефан Попов.

Според него Тръмп има изключителния актьорски талант да се измъква от всякакви ситуации, но има и нечуваната арогантност въобще да не му пука какво се случва, и това му дава възможно да излезе от всякаква ситуации: "Но въпреки това ще се натрупа една умора, а всеки политик знае какво е да умориш избирателя.“ По думите му честата поява на Тръмп в това съдебно дело няма вече да произвежда събития след втората седмица, а ще се превърне в рутина.

"Публичният спектакъл, който е част от кампанията в негова полза или негова вреда, ще бъде изнесен на улицата, на публично място, но процесът се гледа внимателно – съдията го управлява изключително прецизно и делото ще се гледа под лупа както в Америка, така и от целия свят. Така че няма никакво съмнение, че това ще бъде един справедлив процес,“ категоричен е докторът по философия и социални науки Стефан Попов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (71):
05.09.2024 Хънтър Байдън ще сключи сделка по делото за укриване на данъци
28.07.2024 Кенеди-младши и Тръмп с гръмко обещания за биткойна, ако спечелят изборите в САЩ
12.07.2024 Sky News припомни някои от гафовете на Джо Байдън
12.07.2024 Български професор в Калифорнийския университет каза кой е най-логично да земени Байдън
08.07.2024 Байдън: Оставам в предизборната надпревара, единствената задача е да победим Тръмп
07.07.2024 New York Post: Личният лекар на Байдън се е срещал с водещ експерт по болестта на Паркинсон 
Още новини от Международни новини:
Сигнал за бомба в катедрала вдигна на крак полицията в Словакия
YouTube подготвя инструменти за откриване на фалшиво аудио и виде...
Епидемията от холера набира скорост: СЗО регистрира значително ув...
Със скорост до 240 км/ч: Супер тайфунът "Яги" удари бреговете на ...
Най-малко 17 ученици са загинали при пожар в училище в Кения
Павел Дуров: Telegram не е "анархистичен рай" и Франция греши, ка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).