ЕНП: България е пример за справяне с икономическата криза

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
12:38 / 19.10.2012
560
Правителството на Бойко Борисов превърна България в пример за справяне с икономическата криза, единодушни са лидерът на Европейската народна партия Вифрид Мартенс и председателят на групата на ЕНП в Европарламента Жозеф Дол. Двамата изразиха категорична подкрепа за българския премиер и управлението на ГЕРБ и призоваха хората да ги подкрепят на предстоящите избори.

"Аз съм възхитен от стабилното и далновидно правителство, което има България и което е способно да взема правилните решения в трудната ситуация на икономическа и финансова криза. През последните три години, откакто e на власт, правителството на Бойко Борисов, България се върна на заслуженото си място в европейското семейство и се доказа като надежден партньор", заяви Вилфрид Мартенс след конгреса на ЕНП в Букурещ.

"Българското правителство показа силна политическа воля и успешно провежда впечатляващи реформи, като същевременно спазва стриктно правилата за финансова дисциплина и задържа ниски нивата на дълг. Очаквам скоро да се срещна с премиера Борисов в София и да го поздравя от името на ЕНП за отличната работа", добави Мартенс.

"Правителството на ГЕРБ не се поддаде на популистките призиви на социалистите, които дърпат България назад. Всъщност правителството превърна България в пример за справяне с икономическата криза. Цялото политическо семейство на ЕНП категорично подкрепя смелите и успешни реформи на премиера Борисов. Убедени сме, че българите отново ще дадат подкрепата си за ГЕРБ на предстоящите избори", подчерта Жозеф Дол.

В изказването си пред конгреса на ЕНП преди два дни Бойко Борисов призова съпартийците си от Европа да му помогнат за вота. "Сблъсъкът между Европейската народна партия и Партията на европейските социалисти ще бъде догодина в София", подчерта той.

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в по...
Проф. Чуков: Това е безпрецедентен случай
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...
Властите арестуваха заподозрян във връзка със стрелбата в близост...
Тръмп е "в безопасност", след като е имало изстрели в близост до ...
Скъсана язовирна стена в Чехия, загинали в Румъния: Европа е изпр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).