Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Евродепутат поиска изслушване на Иван Славков от комисари и представители на комисии в ЕП
Автор: Екип Varna24.bg 14:15 / 09.11.2012Коментари (0)1041
© Varna24.bg
Депутатът в Европейския парламент и председател на ГОРД  Слави Бинев поиска с официални писма, Иван Славков да бъде изслушан от ресорни комисари и председатели на комисии в Европарламента. Славков е само един от многото хора, обърнали се към Бинев за помощ и един от многото случаи, които евродепутатът ще представи през януари в Брюксел.

Слави Бинев се превърна в единствения защитник на хората с нарушени права и сигналите до него нарастват ежедневно. Евродепутатът получи информация по делото "Славков", в която са описани доста обезпокоителни факти. За извършените нередности и това безцеремонно погазване на човешките права, са уведомени Г-жа Вивиан Рединг - Комисар по правосъдието, основните права и гражданството, Г-жа Сесилия Малмстрьом - Комисар по вътрешни работи, Г-жа Барбара Лохбилер - Председател на парламентарната комисия по човешките права, Г-н Хуан Фернандо Лопес Агилар - Председател на парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, Г-н Карло Касини - Председател на парламентарната комисия по конституционни въпроси, както и до Г-жа Соня Алфано - Председател на Специалния комитет по Организираната престъпност, корупцията и прането на пари, към Европейския парламент.

За пореден път ставаме свидетели на случай на безпрецедентно потъпкване на човешките права и неспазване на Конвенцията за защита правата на човека от съда в България. В продължение на 3 години и 8 месеца Иван Славков е с мярка за неотклонение "задържане под стража", без категорични доказателства за вина по обвинението, повдигнато му от Окръжен съд град Варна. В хода на съдебното производство на лице излизат редица тревожни сигнали, свързани с извършени престъпления и нарушения на закона от страна на определени прокурори, съдии и полицаи. Освен това по време на съдебното следствие се установява, че свидетели по делото са били подлагани на психически тормоз и принуждавани чрез сила да променят своите показания.

Иван Славков, който винаги е бил честен и лоялен човек, защитаващ истината и своите принципи в отношенията си с околните, е станал жертва на репресии от страна на управляващите, защото е бил неудобен за тях, в качеството си на Общински съветник. Понастоящем Иван Славков е координатор на ГОРД за град Варна, което допълнително усложнява ситуацията, в която се намира, тъй като той се превръща в още по-неудобна за властта личност. Поради тази причина председателя на ГОРД Слави Бинев категорично застава зад правото на честен процес за Иван Славков, за да се прекрати тази порочна и недемократична практика, хора, които са в опозиция да стават жертва на репресии и лишаване от обективно правосъдие. Тази мярка предизвика паника в съдебните и полицейски среди във Варна и България. Страхът от възможността да бъде разконспирирана полицейско - съдебно - политико - икономическата порочна схема за притискане и дори унищожаване на "неудобните", тръгнала от Варна и добре насложена като практика в цялата страна през последните години, активира репресивните методи.

На последното заседание по делото срещу Иван Славков, на 29 октомври, съдебната зала бе строго охранявана от служители на БОП. Напълно естествено, съдията по делото Петър Митев не успя да даде адекватен отговор за причината за тяхното присъствие. Психологическият натиск не спира до тук. Дни, след като Иван Славков осъществи контакт с евродепутата Слави Бинев бе активиран подхода, прилаган в авторитарните режими, познати от миналото, а именно целенасочено прокарване на слухове за измислена вече постановка за повторното вкарване на Иван Славков в ареста, за издирването на лица, които да уличат Славков в извършването на ново престъпление, както и за бързо постановяване на максимална присъда на Иван Славков.
Несправедливост, която не бива да допускаме да се случи и на която ГОРД категорично ще се противопостави.




Още по темата: общо новини по темата: 31
14.05.2015 »
12.02.2015 »
14.01.2014 »
13.01.2014 »
13.01.2014 »
13.01.2014 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: