Френски евродепутат е изумен от липсата на реакция от управляващите срещу Сидеров

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (18)
15:15 / 11.01.2014
1055
Председателят на френската делегация в Групата на ЕНП Жан-Пиер Оди осъжда по най-категоричен начин нападението срещу служител на френското посолство в България от страна на председателя на крайнодясната партия "Атака". Това се посочва в позиция на Оди, публикуван на сайта на групата. Жан-Пиер Оди е смаян, че българското правителство не е осъдило тази недостойна ситуация.

"На 6 януари, по време на полет на между София и Варна, един френски дипломат бе нападнат от български депутат, Волен Николов Сидеров, председател на крайно дясната партия "Атака". Бидейки жертва на обиди и заплахи, дамата от посолството е трябвало да понесе атаката на Сидеров, който я е обидил по адрес на нейната националност и е изискал проверка на документи й без да има такива правомощия.", се посочва в публикацията .

От ЕНП остро осъждат подобно поведение, "което представлява не само физическо посегателство над представителката на френското посолство, но и посегателство над нейната свободата и достойнството."

"Аз съм изумен, че правителството на Република България в лицето на министър-председателя Пламен Орешарски, както и БСП в лицето на нейния председател Серегй Станишев (впрочем и председател на европейските социалисти) не са осъдили подобно нападение", коментира Жан-Пиер Оди.

"Надявам се, причината за мълчанието на българското правителство не произтича от трудния политически баланс в българското Народно събрание след последните избори на 12 май 2013 и коалиционното управление начело със социалистите и възможно благодарение на имплицитната подкрепа на екстремистката партия "Атака"", посочва той.


Виж коментарите (18)

Още по темата (382):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Варна излиза на протест срещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
14.06.2014 Варна ще отбележи 1 г. от началото на масовите протести срещу
правителството
13.06.2014 Утре Варна ще отбележи 1 г. от началото на масовите протести срещу правителството
Още новини от Международни новини:
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...
Съдът остави в ареста молдовеца, задържан за трафик на мигранти
Бойко Борисов: ДАНС трябва бързо да обяснят какво се е случило в ...
МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в по...
Проф. Чуков: Това е безпрецедентен случай
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).