Изолирано племе беше заснето от въздуха край границата между Бразилия и Перу

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:44 / 30.05.2008
898
Амазонски индианци от едно от последните изцяло изолирани племена в света бяха фотографирани от въздуха. На снимките те са боядисани в червени цветове и размахват лъкове и стрели. Снимките на племето, живеещо близо до границата между Бразилия и Перу, са рядко доказателство, че подобни групи съществуват.

Представител на бразилските власти, участвал в експедицията, заяви, че много от тези племена са подложени на все по-голям риск от изчезване. "Това, което се случва в този регион, е огромно престъпление срещу естествената природа, племената, фауната, и е още едно доказателство за абсолютната ирационалност, с която ние, "цивилизованите", се отнасяме към света", смята той.

Една от снимките, е на индиански мъже, покрити с червен пигмент, готови да стрелят с лъкове по самолета. От над 100 изолирани племена по света, над половината от тях живеят в Бразилия или Перу.

Източник: БНТ

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
23-годишен българин загина в тежка катастрофа край Рим
Кола от ескорта на руския посланик в Пакистан се взриви, има пост...
Тръмп: Твърде късно е за нов дебат с Харис, сега избирателите са ...
Броят на загиналите във въглищната мина в Иран достигна 51 души
Четирима убити и десетки ранени при масова стрелба в Алабама
В два региона на Италия е обявено извънредно положение заради нав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).