Лувърът внезапно затвори врати от "съображения за сигурност"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:34 / 14.10.2023
815
Eмблематичният парижки музей "Лувър" внезапно затвори вратите си за посоещения на 14 октомври се посочва в съобщение на музея в социалната мрежа Х.

"От съображения за сигурност Музеят на Лувъра затваря врати днес, събота, 14 октомври. Средатвата на тези, които са резервирали посещение през деня, ще бъдат възстановени. Благодарим ви за разбирането", се посочва в публикацията.

Миналата седмица мерките за сигурност бяха засилени около местата за поклонение, еврейските училища и паметниците в няколко града във Франция и по-специално в Париж и неговите предградия, на фона на интензивни сблъсъци между палестинската групировка "Хамас" и израелските сили, които предизвикаха протести във Франция.

Френският президент Еманюел Макрон нареди мобилизирането на 7000 войници за засилване на патрулите за сигурност в страната. Те ще охраняват и туристически обекти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Заради променящите се климатични условия: В този щат налагат огра...
Иво Инджев: Орбан иска от Украйна да капитулира
Премиерът: Във Вашингтон ще предложа България да бъде посредник н...
10 българи са спасени от аварирала ветроходна лодка край гръцкия ...
Мицкоски: Българската пропаганда се възползва от вакуума в Албани...
Президентът Радев е на посещение в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).