Милен Керемедчиев: Израел няма да спре, докато не постигне целта си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:26 / 18.10.2024
245
"След като Израел съобщи за убийството на лидера на палестинската групировка "Хамас" Яхия Синуар, малко вероятно е да има възможност за каквито и да е преговори. За разлика от предишния лидер на "Хамас" Исмаил Ханя, който живееше в Катар, Яхия Синуар беше на бойното поле в "Газа". Той ръководеше и отбраната на останалите палестински формирования, които са в ивицата "Газа". Неготово убийство води до намаляване до минимум на ръководителите на "Хамас". Това означава, че в един момент няма да има с кого да се преговаря", коментира в ефира на NOVA" дипломатът и бивш външен министър Милен Керемедчиев.

По негови думи Израел по-скоро се опитва със собствени действия да търси къде биха могли да бъдат скрити заложниците, отколкото да води преговори. "Израел се подготвя за тази операция срещу "Хамас" и "Хизбула" след цели 18 години. Израел няма да спре, докато не постигне целта си", посочи още Керемедчиев.

"Това е само началото на вълната от отмъщение, което може да започне "Хамас", въпреки намалените си възможности за съпротива", каза бившият външен министър.

Според Керемедчиев натискът върху Иран се увеличава, за да поеме отново ролята си на водеща структура. "Проблемът е, че Египет не отваря своята граница, което означава, че хората са все по-притискани, няма накъде да отидат и мирните жертви ще продължават да растат. Израел няма да се спре", добави той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (174):
18.10.2024 Мартин Табаков: Ликвидирането на Яхия Синуар допълнително ще създаде обструкции към функционирането на "Хамас"
18.10.2024 Проф. Владимир Чуков: Иран се опитва всячески да застане на страната на Камала Харис
15.10.2024 Важно съобщение от Wizz Air, отменят се полети!
14.10.2024 Проф. Владимир Чуков: Тръмп се самосвали през 2018 година с лошото си отношение с ислямската република
12.10.2024 Тагарев: Има текст в Конституцията, който казва, че българските граждани трябва да имат подготовка за защита на отечеството
12.10.2024 Енджи Касабие за ситуацията в Бейрут: Майки губят децата си, тежко е
Още новини от Международни новини:
Европейския съвет призова спешно да се предложат мерки за високит...
Руснаците започнаха да разпродават имотите си 
Проф. Владимир Чуков: Иран се опитва всячески да застане на стран...
Всички в Германия говорят за геройската постъпка на българин
Поредно земетресение удари Централна Турция
Скопие отсече: Няма да правим конституционни промени под българск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).