На тъмно и под вой на сирени започна 19-ата Световна среща на българските журналисти в Украйна

Автор: Ива Дойчинова
Коментари (0)
22:03 / 19.06.2024
1511
На тъмно и под вой на сирени започна 19-ата Световна среща на българските журналисти в Украйна, предаде специалният кореспондент на "Фокус" Ива Дойчинова в разтресената от военни действия държава.

"Моят първи запис ще премине под звуците на генераторите. Токът тук често спира. Началото на срещата беше ознаменувана със спирането му", разказа Дойчинова.

Вчера влязохме в първото българско бесарбско село Заря, звуците на "Облаче ле бяло" се сляха със сирените за въздушна опасност. Това е животът в Украйна в момента, добави още тя.

14 български медии успеха да се съберат в Одеса. Откриването започна с думите на Кирил Вълчев, който каза кои са трите важни послания, които се отправят днес - знак, че българите сме устойчива общност и сме сплотени навсякъде по света, независимо от опасностите; второто послание - че мястото на журналистите е там, където са събитията, войната е тук и ще дойдем да отразим това, което виждаме; третото послания - 19-ата среща означава послание за приемственост.

Райна Манджукова, която е изпълнителен директор на ИА за българите в чужбина и украинка по произход поздрави всички представители на български медии по света, които успяха да дойдат.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Тръмп спечели частична победа: Върховният съд на САЩ реши, че има...
Задържаха българка, издирвана за трафик на бебета в Гърция
Избори с висок залог във Франция: Крайната десница на Марин льо П...
Акула нападна мъж в щата Флорида, той е в критично състояние
Започнаха предсрочните избори в отвъдморските територии на Франци...
NBC News: Пентагонът се готви за спешна евакуация на американците...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).