Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Над 2/3 от британците ще посрещнат българите и румънците с добре дошли
Автор: Екип Varna24.bg 16:01 / 29.12.2013Коментари (0)840
Над две трети от британците ще посрещнат българските и румънските имигранти с добре дошли след падането на трудовите ограничения на Нова година, ако се интегрират и работят здраво. Това показва проучване на общественото мнение, проведено от института Ipsos MORI.

68 % от участниците в допитването ще са доволни да приемат имигранти от двете източноевропейски страни, които знаят английски език, имат работа, плащат си данъците и се интегрират в местната общност. Положителното отношение е най-силно сред анкетираните във възрастовата група между 35 и 44 години -72 %, пише The Guardian.

Британците ще посрещнат българските и румънските имигранти с добре дошли, въпреки изблика на антиимигрантска риторика от страна на водещи политици, отбелязва изданието. Проучването е било проведено след интервюто на българския президент Росен Плевнелиев за неделното издание на The Guardian, The Observer, в което той предупреди британското правителство да не се отказва от традиционната си толерантност към имигрантите за сметка на изолацията. Британският министър на бизнеса Винсънт Кейбъл, който е от по-малкия партньор в управляващата коалиция, либералните демократи, отговори на призива на Плевнелиев, като обвини премиера Дейвид Камерън и неговата Консервативна партия, че водят вредна популистка политика по имиграционните въпроси.

Въпреки негативната пиар кампания обаче само един на четирима британци, 24 процента, смята, че ограничаването на свободата на движение на хората трябва да е приоритет за Великобритания в Европейския съюз. Аналогичен дял от анкетираните, 26 процента, е на мнение, че страната трябва да напусне ЕС, ако той не промени правилата си в областта на имиграцията.

Според близо половината британци, 45 процента, спазването на изискването за плащане на минимална работна заплата е едно от най-ефикасните средства за прекратяване на практиката да бъдат подбивани възнагражденията на местните работници от европейски имигранти. Значително мнозинство, 63 процента, се обявяват за затягане на правилата на социалната система.

Междувременно проучване на общественото мнение на YouGov показва, че 81% от британците не смятат, че Камерън е говорил достатъчно за ползите от членството в ЕС в навечерието на евентуален референдум за оставена в Съюза през 2017 .

Българският министър на труда и социалната политика Хасан Адемов коментира пред The Observer, че според него британският премиер Дейвид Камерън е тласнат към националистическата риторика от популярността на партията на независимостта във Великобритания. Освен това Адемов не вярва, че ще има наплив от български граждани към Великобритания. Все пак властите в България и Великобритания са се договори да си сътрудничат, така че да не позволят използването на евтина работна ръка от компании, регистрирани и в двете държави. Според Адемов отношението на британското правителство към българите и румънците е напълно неприемливо.

"Според мен основното обяснение за случващото се е предизборната риторика и надпреварата между отделните партии", коментира още българският министър, като подчертава, че пазарът на труда за българи и румънци се отваря в Европа точно шест месеца преди изборите за ЕП.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: