Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Най-малко 22 убити и десетки са ранени при масова стрелба в САЩ, нападателят е на свобода
Автор: Екип Varna24.bg 08:33 / 26.10.2023Коментари (0)803
© CNN
Най-малко 22 души бяха убити при две масови стрелби в ресторант и зала за боулинг в град Люистън в САЩ. Други 50 до 60 души са ранени, според множество източници от правоприлагащите органи, цитирани от CNN и Fox News. 

Води се интензивно издирване на заподозрян, като полицията моли жителите да се приютят на място, тъй като ситуацията продължава да е в ход, а нападателят на свобода. Люистън е вторият по големина град в щата Мейн.

Полицията идентифицира 40-годишния Робърт Кард като лицето, открило огън по цивилни, добавяйки, че той трябва да бъде "считан за въоръжен и опасен".

На пресконференция в сряда вечерта местно време комисарят по обществената безопасност на Мейн Майк Сошук каза, че правоприлагащите органи не потвърждават точния брой на жертвите, тъй като ситуацията остава "много променлива".

Полицията идентифицира стрелецът като Робърт Р. Кард от Боудойн. Според органите на реда Кард е инструктор по боеприпаси. 

"Правоохранителните органи се опитват да намерят Робърт Кард като лицето, представляващо интерес по отношение на масовата стрелба в Schemengees Bar and Sparetime Recreation тази вечер", обяви полицейското управление в Люистън в публикация във Facebook. "Същият трябва да се счита за въоръжен и опасен. Моля, свържете се с органите на реда, ако знаете къде се намира".

В бюлетин, публикуван от Центъра за информация и анализ на Мейн, се посочва, че Кард е в армейския резерв, разположен извън Сако, Мейн.

Твърди се, че лицето, представляващо интерес, е било отведено в психиатрично заведение за две седмици през лятото на 2023 г. 

"В момента полицията издирва Робърт Р. Кард от Боудойн. Кард се смята за въоръжен и опасен", казаха от полицията на щата Мейн в публикация във Facebook. "Ако го видят, хората не трябва да се доближават до Кард или да се свързват с него". 

В 20:00 ч. местно време щатската полиция на Мейн съобщи в публикация в социалната мрежа, че има активна стрелба в Луистън, град с население от 36 000 души, на 56 километра северно от Портланд.

Офисът на шерифа на окръг Андроскогин сподели две снимки на заподозрения, който е видян на камерите за наблюдение, облечен в кафяв суичър и държащ пушка.

Местна болница, Централният медицински център на Мейн, заяви в съобщение, че реагира на "масови жертви на стрелба" и добавиха казаха, че не могат да споделят конкретика за броя на пострадалите.

Президентът Джо Байдън е разговарял по телефона с редица законодатели от Мейн, съобщиха от пресслужбата на Белия дом.

"Президентът разговаря по телефона лично с губернатора на Мейн Джанет Милс, сенаторите Ангъс Кинг и Сюзън Колинс и конгресмена Джаред Голдън за стрелбата в Люистън, Мейн и предложи пълна федерална подкрепа след тази ужасяваща атака", каза Белият дом в декларация.

Очаквайте подробности!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: