Намериха кокаин на кораб, управляван от българин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:06 / 05.05.2011
848
Български капитан повече от месец се намира в панамски затвор, след като на борда на управлявания от него кораб са открити 169 кг кокаин.

Светлозар Собаджиев заедно с 13-членния екипаж на плаващия под холандски флаг "Маас Трейдър" са задържани на 28 март на пристанището Кристобал. След 6-дневни разпити всички са освободени с изключение на българина. Неговият украински старши помощник е заявил пред местните власти, че Собаджиев е знаел за товара на кораба, разказа дъщерята на задържания Лора. По думите й признанията са направени без присъствието на адвокати, като моряците са по време на целия си арест са били в килии с изключително лоши условия.

Трудовият договор на капитана с холандската фирма "Марлоу Шипинг" е прекратен, а нейните юристи са се оттеглили от случая. Срещу капитана все още няма повдигнати обвинения и досега не е давал показания. Близките му са наели адвокат и се притесняват за здравословното състояние на Собаджиев, който след ареста си е постъпил в болница със сърдечни проблеми. В затвора, в който е настанен, в момента има гладна стачка на затворниците заради лошите условия.

Ако бъде осъден за трафик на наркотици, Собаджиев може да получи от 10 до 15 години затвор според местните закони.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...
Съдът остави в ареста молдовеца, задържан за трафик на мигранти
Бойко Борисов: ДАНС трябва бързо да обяснят какво се е случило в ...
МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в по...
Проф. Чуков: Това е безпрецедентен случай
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).