Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Николоски пред ЕС: Скопие не се отказва от идеята за качествена жп връзка с България
©
"Изграждането на високоскоростна железопътна линия по Коридор 10, както и висококачествени пътни и железопътни връзки с Албания и България са проекти, които ще донесат големи ползи за всички страни в региона и ще позволят надежден и бърз транспорт на продукти и пътници", е коментирал вицепремиерът и министър на транспорта на Република Северна Македония Александър Николоски. Той е подчертал, че РСМ не се е отказала от идеята, предава Tocka.

"Навлизаме в силен инвестиционен цикъл в изграждането и модернизацията на пътната и железопътната мрежа в Македония, чрез които ще изградим качествени транспортни мрежи в региона и ще допринесем за по-бързата интеграция на страната в Европейския съюз", Това е заявил вицепремиерът и министър на транспорта на Република Северна Македония Александър Николоски, който бе среща с министрите на транспорта от страните от Европейския съюз и Западните Балкани, както и с представители от различни институции на Съюза в рамките на на двудневната среща на министрите на транспорта на ЕС, която се провежда в Унгария.

Министър Николоски е подчертал важността на подкрепата на страните от Европейския съюз за изпълнението на тези проекти и, както е допълнил той, "реализацията им ще означава икономическо развитие и по-добра комуникация за всички страни от региона".

В отделни срещи с министъра на строителството и инвестициите на Унгария Янош Лазар, с вицепремиера и министър на инфраструктурата на Албания Белинда Балуку, както и с президента на Общността на европейските железници Алберто Мацола е съобщено, че Северна Македония е увеличила инвестициите в изграждането и модернизацията на европейските транспортни коридори 8 и 10, свързващи оста Изток-Запад, както и бърза връзка на юг с Атина и на север със страните от Централна Европа.

Той e подчертал силния ангажимент на правителството в Скопие за изграждане на модерни магистрали в западната част на Коридор 8, което трябва да осигури качествена регионална свързаност, като подчерта, че до края на тази година източната част на този коридор ще бъде завършена.

По отношение на жп връзката приоритет е изграждането на двурелсова високоскоростна железопътна линия по Коридор 10, проект, който ще даде допълнителна стойност за цялостната икономика в региона. По отношение на железопътния коридор 8 министърът е подчертал, че Северна "Македония не се отказва от идеята за качествена жп връзка с България".

Изграждането на високоскоростна железопътна линия по Коридор 10, както и висококачествени пътни и железопътни връзки с Албания и България са проекти, които ще донесат големи ползи за всички страни в региона и ще позволят надежден и бърз транспорт на продукти и пътници. Затова трябва да действаме съвместно с добри програми и планове за развитие и да поискаме силна подкрепа от нашите партньори от Европа, е подчертал министърът на транспорта Александър Николоски.

Той е информирал още, че Македония е започнала с модернизацията на няколко гранични пункта като част от проекта за улесняване на търговията и транспорта между страните от Западните Балкани.

"Срещата на министрите на страните от Европейския съюз е отлична възможност да представим нашите планове и дейности за развитие и модернизация на инфраструктурата в Македония и да дадем сериозен принос за регионалното развитие и интеграцията на целия регион", е коментирал Николоски.

На срещите той е подчертал силния ангажимент на правителството за постигане на поставените цели на страната, свързани с процеса на присъединяване за членство в Европейския съюз.



Още по темата: общо новини по темата: 100
21.09.2024 »
20.09.2024 »
20.09.2024 »
20.09.2024 »
19.09.2024 »
19.09.2024 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Лято 2024
Хороскоп за деня
Природни стихии
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: