Нормализира се процесът по издаването на новите документи за самоличност

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:00 / 02.05.2010
626
От началото на седмицата ритъмът на работа сред хората, които се грижат за изработката на новите ни документи за самоличност, е възстановен. Още в края на миналата седмица е било наваксано изоставането в графиците, което бе породено от софтуерен проблем в принтерите за печатане.

Програмата вече има необходимото бързо действие, грешките почти са изчистени, така че издаването на документите върви с необходимите темпове.

Откакто е нормализиран процесът на работа, на ден в ОДП Варна се изработват стотици лични карти, шофьрски книжки и международни паспорти.

Издаваме около 500 документа, това са документи лични карти и свидетелства за управление на МПС, а паспортите са средно около 300 във Варна, споделя Йорданка Бохорова - технолог-администратор на група „Документи за самоличност"

От паспортното са решили проблемите с гражданите, които трябваше да чакат повече за своите експресни и бързи поръчки.

Жалби няма подадени, по-скоро има граждани, които пожелаха възстановяване на сумата, т.е. да им бъде изплатена разликата между обикновена и бърза услуга, което е направено, каза Йорданка Бохорова.

От няколко дни насам гражданите, които са пуснали заявления за новите документи преди месец, вече могат да получат своите биометрични лични карти, шофьорски книжки и паспорти. Тези, които тепърва ще подават такива заявления, трябва да го направят в районното полицейско управление, съответстващо на адресната им регистрация.

Източник: Ekipnews


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
В два региона на Италия е обявено извънредно положение заради нав...
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...
Николоски пред ЕС: Скопие не се отказва от идеята за качествена ж...
Започна ранното гласуване на тазгодишните президентски избори в С...
Плитко земетресение от 4,1 по Рихтер разтърси Сицилия
Стартира глобална информационна кампания за горите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).