Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обама спечели втори мандат
Автор: Екип Varna24.bg 09:00 / 07.11.2012Коментари (6)652
©
Президентът на САЩ Барак Обама извоюва втори мандат в Белия дом. Около 6,30 българско време световните медии гръмнаха - демократът достигна 275 гласа в избирателната колегия от необходими 270. Победата му стана ясна след като спечели ключовия щат Охайо.

Ромни е победител по общ брой гласове, но това няма значение за избора на президент. Борбата за Белия дом свърши.

"Това се случи заради вас", каза Обама на поддръжниците си минути след като стана ясно, че печели в Охайо. Празненствата в щаба му в Чикаго вече започват.

Обама нанесе тежък удар на Ромни като спечели някои от най-важните колебаещи се щати - Охайо и Пенсилвания, в която Ромни до последно агитираше. Обама спечели и в Мичиган, където е роден Ромни. Бащата на Ромни пък е бил губернатор на щата, но той вече е в ръцете на демократите.

Победителят събра 10 000 души на купон в Чикаго

Президентът на САЩ Барак Обама ще празнува заедно с 10 000 свои поддръжници в чикагската зала "Макормик плейс", съобщава в. Дейли мейл. Над 10 американски звезди ще се включат в празненството.

Залата вече е пълна с екзалтирани почитатели на президента, които скандират името му и развяват американския флаг. Гости на голямото събитие ще са Стиви Уондър, рапърът Will.i.Am, Ашли Джъд, Мери Джей Блайдж, Мелани Грифит и още ред известни личности, повечето от които се включиха и в предизборните митинги на Обама.

Обама сподели, че си е бил подготвил две речи за събитието - една, ако спечели и една, ако загуби. "Не можеш да приемаш нищо за даденост", каза той. След като научи, че печели, президентът поздрави почитателите си в Туитър и пусна снимка, в която прегръща съпругата си Мишел.

Преди да научи, че печели втори мандат, президентът вечерял със семейството си в къщата си в Чикаго, съобщава още вестникът. Дъщерите му Малия и Саша долетели веднага след училище от Вашингтон.

В същото време настроението преди митинга на Ромни в Бостън е мрачно, а републиканецът още не е направил никакво изявление по повод резултатите. От щаба му обаче заявиха, че той няма да се предаде така лесно и смята да оспорва резултатите в някои щати, като например Охайо.

Обама благодари на хората, които са гласували за него чрез "Туитър" и "Фейсбук", предаде АФП. "Това се случи благодарение на вас. Благодаря ви. Още четири години", написа USрезидентът в своя официален акаунт в "Туитър".

Източник: в. Стандарт









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Щом Ромни е победител по общ брой подадени гласове значи трябва да се преразгледа броя на електоралните гласове на отделните щати. От едни щати трябва да се отнемат електорални гласове и да се дадат на други щати съобразно броя на населението в тия щати. Сегашната изборна система е анахронизъм щом за втори път от последните 4 избора позволява на загубилия кандидат да стане президент. По същия начин Джордж Буш спечели първия си мандат, въпреки че Ал Гор спечели над 200 000 гласа повече от него. Америка гласува на расов принцип, негрите и латиносите масово подкрепиха Обама, докато при белите процента не е чак толкова голям в полза на Ромни. Извода е,че ако кандидатът на Демократическата партия беше бял, президент щеше да е Ромни.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Зима 2023/2024 г.
Винетки 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бури и градушки 2024
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: