Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова за деескалация на напражението
Автор: Екип Varna24.bg 18:55 / 20.09.2024Коментари (0)706
©
"Влошаването на отношенията със съседите поставя под въпрос европейската перспектива и е в пряк ущърб на националните интереси на страната ни", е заявила говорителят на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) Богданка Кузеска, отговаряйки на журналистически въпрос, предава MKD.

"Неотдавнашният инцидент по време на посещението на Силяновска в България е преди всичко грешка в протокола на президента (на Северна Македония), е коментирала Кузеска и е подчертала, че това "невежество на нашата дипломация, което България очевидно използва успешно, не трябва да бъде използвано за допълнително злоупотребяване от правителствата в Скопие и София за ескалация на отношения".

"Още по-опасно е, ако тази ескалация на отношенията се прави тенденциозно, за да се намалят щетите от скандала върху рейтинга на управляващите. Ако това е целта, то тя е грешна и води страната до още по-големи проблеми. България също трябва да разбере, че политиката й към нас е от решаващо значение за запазването на диалога и че посланията, които обтягат отношенията, не са в интерес на нито една от страните. СДСМ призовава за запазване на конструктивния тон и сътрудничеството. Вярваме, че отношенията трябва да се изграждат и задълбочават чрез диалог и отговорна политика. Много е лесно да се счупи нещо и много по-трудно да се залепи", е коментирала тя.

"Със съжаление трябва да констатираме, че това, което видяхме досега във външната политика на правителството (в Скопие), е само функция за отдалечаване на страната от европейския път и връщането й във време на конфликти. Тази политика няма да донесе нищо добро. Затова призоваваме за разум, отговорност и ангажираност към реформите, които започнахме, защото те са единственият път за по-добро бъдеще за нашите граждани и страната ни", е посочила Кузеска.

По-рано Богданка Кузеска заяви, че "Македонската делегация, ръководена от Гордана Силяновска-Давкова, претърпя дипломатически крах в София, а държавата (Република Северна Македония) - невиждано унижение и срам на международната политическа сцена", тя допълни, че "делегацията на Силяновска бе посрещната в София като местен клуб или общинска институция". Малко по-късно заяви, че "България избърса пода с държавата и македонските граждани".



Още по темата: общо новини по темата: 101
21.09.2024 »
21.09.2024 »
21.09.2024 »
20.09.2024 »
20.09.2024 »
19.09.2024 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: