Осама заплаши Франция във видеозапис

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:00 / 22.01.2011
724
Освобождаването на френските заложници в Нигер зависи от това дали Франция ще се изтегли от мюсюлманските земи. Това заяви във видеозапис лидерът на "Ал Каида" Осама бин Ладен. Освен, че призовава френските военни части да напуснат Афганистан, в записа Бин Ладен предупреждава още, че позициите, които защитава френският президент Никола Саркози, могат да струват скъпо на Франция.

Властите в Париж не останаха безучастни към заплахата. От министерството на външните работи отговориха на посланието, като заявиха, че Франция е решена да продължи изпълнението на мисията си в Афганистан. От ведомството поясниха още, че политиката на Париж в Афганистан е в унисон с действията на водените от НАТО Международни сили за поддържане на сигурността в ислямската държава и в защита на населението там.

Заплахата, отправена от Бин Ладен, не е първото подобно предупреждение, което Франция получава от "Ал Кайда". Друго такова послание, отново от лидера на групировката, беше отправено и през октомври миналата година. Френските медии припомниха, че в плен на "Ал Кайда" се намират най-малко седем французи, включително петима в пустинята Сахара.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...
Николоски пред ЕС: Скопие не се отказва от идеята за качествена ж...
Започна ранното гласуване на тазгодишните президентски избори в С...
Плитко земетресение от 4,1 по Рихтер разтърси Сицилия
Стартира глобална информационна кампания за горите
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).