Откриха 6-метров кратер след падането на метеорита в Русия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:29 / 15.02.2013
1188
Руски военни са открили кратер с диаметър около 6 метра на мястото, където тази сутрин падна метеорит. Според властите основната част от него се е стоварила в езерото Чебаркул. Радиационният фон на мястото на катастрофата в норма, предаде lenta.ru.

Експлозията на метеорита остави Челябинск без газ. Според интернет страницата на общинската администрация при ударната вълна се е задействала системата за сигурност и доставките към жилищните сгради са били спрени.

От фирма "Челябинскгазком" потвърдиха, че над две хиляди домакинства са останали без газ, но не са установени щети по тръбопроводите.

Информациите за пострадалите от метеоритния удар са противоречиви. Според Министерството на икономиката общият брой на ранените в района на Челябинск е 514 души, като 112 от тях са настанени в болница. В същото време РИА Новости цитира друга информация, според която от 525 пострадали са били хоспитализирани 34 души, като двама от тях са в тежко състояние.

Източник: в. Стандарт

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Съдът остави в ареста молдовеца, задържан за трафик на мигранти
Бойко Борисов: ДАНС трябва бързо да обяснят какво се е случило в ...
МВнР за скандала със Северна Македония: Отказваме да влизаме в по...
Проф. Чуков: Това е безпрецедентен случай
Едва ли цените на дрехите от "Тему" и "Шейн" щяха да са толкова е...
Властите арестуваха заподозрян във връзка със стрелбата в близост...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).